Karim Belhocine, die maandag door RSC Anderlecht werd aangesteld als interimcoach na het ontslag van Hein Vanhaezebrouck, blikte vrijdag vooruit op de verplaatsing naar Moeskroen, zaterdagavond om 18u00. Belhocine benadrukte het tactische systeem niet helemaal te zullen omgooien, maar te zullen voortbouwen op de voorbije weken. "Maar ik wil wel dat de spelers meer vechtlust, meer grinta tonen op het veld", aldus de Franse Algerijn. "Dat heb ik op training alvast gezien."

"Het was een drukke week met veel emoties", opende Belhocine. "Maar ik denk dat we klaar zijn voor het duel in Moeskroen. Er zijn heel wat afwezigen, waardoor ik voor enkele moeilijke keuzes sta. Op het middenveld zijn enkele spelers onbeschikbaar. Adrien Trebel (die wel al trainde, red.) is ook nog niet klaar. Ik had hem er graag bij gehad, maar hij is nog niet honderd procent. Het zou een risico zijn om hem te laten spelen en dat gaan we niet nemen voor deze wedstrijd."

Verder kan Belhocine op het middenveld evenmin op de geschorste Kums en de geblesseerden Lokonga en Makarenko rekenen. De interimcoach kwam ook nog even terug op het ontslag van Vanhaezebrouck "over wie hij niets negatief te vertellen heeft". "Ik heb nog met hem gebeld de voorbije dagen om de situatie te bespreken. Hein heeft zijn manier van werken, ik heb de mijne. Er zijn gelijkenissen en verschillen, maar ik heb heel veel respect voor hem." Belhocine leidt de paars-witte troepen zaterdag tegen Moeskroen en volgende week donderdag tegen STVV. Nadien komt er hoogstwaarschijnlijk een nieuwe hoofdcoach. "Ik wacht de beslissing van het bestuur af", zei Belhocine.

"Ik heb zelf ook ambitie, maar concentreer mij op mijn huidige taak. We zullen zien wat er komt. Natuurlijk zou ik ook T1 van Anderlecht willen blijven. Welke trainer ter wereld wil dat niet? Maar die beslissing is niet aan mij."