Een frivool AA Gent kende geen moeite met Cercle Brugge bij de opening van de nieuwe speeldag. De Buffalo's werden naar een 4-1 overwinning geleid door Vadis Odjidja.

Kansen voor Jonathan David, bekerheld Jean-Luc Dompé en Yannick Thoelen als vervanger van Lovre Kalinic, nog in Engeland om zijn transfer naar Aston Villa af te ronden. Vadis Odjidja gaf na amper anderhalve minuut een fantastische assist richting Roman Yaremchuck, maar de Oekraïner trapte in de grond. De spits kreeg meteen daarna opnieuw een dot van een kans, maar de bal ging zelfs niet binnen het kader. Cercle reageerde plotsklap met een dribbel van Kylian Hazard en Gianni Bruno die op Thoelen kruiste. Het bleef kansen regenen voor AA Gent, Yaremchuck scoorde vanuit nipt buitenspel.

Cercle had een reeks mooie wedstrijden achter de rug met de zege tegen Anderlecht als klapper, maar was nergens in de Ghelamco Arena. Dat Brecht Dejaegere uiteindelijk de ban brak nadat Paul Nardi een hoekschop loste, was terecht. De frustratie lag echter vooral bij Yaremchuck, die verschillende kansen de nek omwrong. De verdedigers deden het de aanvallers dan maar voor, want Sigur Rosted tikte na een uitstekende pass van Odjidja de 2-0 binnen. Niet dat Yaremchuk het slecht deed, integendeel. Hij wipte een mooie kans richting Dejaegere, David slaagde er ook nu niet in om te scoren.

Dylan De Belder en Serge Gakpé kwamen erin voor Irving Cardona en Hazard bij de start van de tweede helft. Zonder succes, want al snel scoorde David voor het eerst sinds augustus. De jonge Canadees werkte de 3-0 koel binnen na een slimme assist van uitblinker Odjidja. Die kon zelf niet achter blijven en pegelde de 4-0 heerlijk in doel. Wedstrijd gespeeld dus, waardoor de Buffalo's op hun lauweren gingen rusten. Gakpé zorgde voor de eerredder.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De 4-0 was de bekroning van de Man van de Match. Hij toonde zich de veldmaarschalk bij de Buffalo's.
de MAN
van de match
Had de Gentse aanval elke assist van Odjidja afgewerkt, dan had hij er een trosje verzameld vanavond. De middenvelder speelde één van zijn beste, zo niet de beste, wedstrijden sinds zijn terugkeer naar België.
onze MENING
over de match
Een mooie reeks wedstrijden van Cercle werd abrupt gestopt door Gent. De Buffalo's reden verder op de golf van het overtuigende bekersucces en blonken andermaal uit. Als ze dit niveau aanhouden, halen ze Play-Off 1.