Standard heeft KV Oostende makkelijk opzij gezet. Djenepo, Marin en Vanheusden zorgden al voor rust voor de comfortabele voorsprong. KVO kon pas in het slot de eerredder maken via Boonen.

De wedstrijd tussen Standard en KV Oostende was nog geen twee minuten aan de gang wanneer de Rouches al meteen op voorsprong kwamen. Een verre uittrap van Ochoa werd totaal verkeerd ingeschat door Bataille waardoor Djenepo kon profiteren. Het Luikse wonderkind zette Bataille eerst nog eens in de wind waarna hij het openingsdoelpunt simpel tegen de touwen trapte.

Standard bleef doorgaan op zijn elan, mede door een ontstellend zwak Oostende. Nog voor het kwartier werd de Luikse voorsprong verdubbeld door Marin. De middenvelder kreeg te veel ruimte en knalde de bal vanop zo?n 25 meter voorbij Ondoa.

Een tiental minuten later was de wedstrijd helemaal gespeeld toen Vanheusden een vrije trap van Carcela met zijn neus tegen de touwen werkte. De verdediger hield er een bloedneus aan over, maar dat kon hem niet deren.

De Rouches controleerden de wedstrijd en konden het verder rustig aan doen. De bezoekers uit Oostende probeerden zich wel te herpakken maar slaagden daar niet meteen in. Pas toen Standard wat slordiger ging spelen na de pauze kon KVO dreigen. Invaller Sakala kreeg een uitgelezen mogelijkheid op de eerredder, maar tot grote woede van Vandendriessche, ging hij voor eigen succes terwijl zijn kapitein moederziel alleen stond. Zijn poging werd afgeblokt en leverde dus geen gevaar op.

In de allerlaatste minuut kon Boonen wel nog de eerredder scoren, maar de wedstrijd was al lang gespeeld. Standard wint zo makkelijk van KV Oostende. De Rouches pakken drie belangrijke punten in de strijd om Play-Off 1. De Kustboys zullen deze wedstrijd zo snel mogelijk moeten vergeten.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Al na twee minuten verliest Bataille de bal op knullige wijze. Djenepo profiteert en zet Standard al heel vroeg op voorsprong.
de MAN
van de match
Vanheusden speelde een heel goede wedstrijd. Zijn doelpunt was de kers op de taart.
onze MENING
over de match
KV Oostende was ontstellend zwak voor de pauze, Standard wint de wedstrijd zonder diep te moeten gaan.