Club Brugge heeft vlak voor Kerstmis geen genade getoond voor Antwerp. De Bruggelingen wonnen in eigen huis zonder problemen met zware 5-1 cijfers.

Club Brugge begon gretig aan de partij, maar de tactische puzzel van Antwerp paste perfect. Eén keer vond Vanaken een gaatje in de rood-witte muur, maar Rits twijfelde te lang.

De Brugse openingstreffer kwam dan ook letterlijk en figuurlijk uit de lucht gevallen. Een voorzet van Dennis dwarrelde voorbij alles en iedereen in doel: 1-0. Antwerp had tot dan toe nog niks klaargemaakt. De bezoekers zouden voor de pauze zelfs niet één keer voor dreiging kunnen zorgen. Vlak voor rust incasseerden de troepen van Bölöni zelfs nog een tweede goal. Schrijvers zorgde met een prachtig doelpunt voor een streepje zon: 2-0 bij de pauze.

Ook na de rust was Antwerp geen partij voor Club. De thuisploeg voetbalde zich probleemloos richting 3-0 en 4-0. Rits zorgde voor het derde Brugse doelpunt na een intikkertje. De vierde goal kwam opnieuw op naam van Dennis, die een vrije trap van Vanaken van dichtbij binnen buffelde.

Pas nadien schoten ook de bezoekers wakker. Haroun trapte tegen de paal, maar in het slot zorgde Van Damme voor de pleister op de wonde. Na goedkeuring van de videoref verscheen de 4-1 op het bord. Lang bleef de pleister echter niet hangen. Lamkel Ze schoffelde Mata onderuit in de zestien: penalty voor Club. Vanaken legde vanop de stip de zware 5-1 eindcijfers vast.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Het doelpunt van Schrijvers. Niet alleen de timing van de goal was belangrijk, maar vooral de schoonheid van de treffer verdient een vermelding. Met een knappe tik zette Schrijvers de 2-0 op het scorebord.
de MAN
van de match
Hans Vanaken. De middenvelder was eens te meer de motor van Club Brugge. Hij maalde ontzettend veel kilometers en bekroonde zijn wedstrijd met een doelpunt vanop de strafschopstip.
onze MENING
over de match
Club Brugge was heer en meester. Het had geen kind aan dit Antwerp. De bezoekers werden afgedroogd en stelden zwaar teleur.