KV Kortrijk heeft voor de derde keer dit seizoen gewonnen van Zulte Waregem. De thuisploeg boog een 0-2 achterstand om in een 4-2 overwinning.

De wedstrijd begon veelbelovend met een vroege kopbalkans voor Harbaoui en een gretig KV Kortrijk. De thuisploeg zette Bossut enkele keren aan het werk, maar de doelman had geen grote problemen met de pogingen van onder meer De Sart.

Zulte Waregem had het moeilijk op het veld van de buren, maar de grootste kans was wel voor de bezoekers. Walsh moest altijd voor de voorsprong zorgen, maar hij miste zijn schot. Vlak voor de pauze klom Zulte Waregem verrassend toch op voorsprong. Nissilä bedankte voor zijn eerste basisplaats met een knappe goal.

Op het uur leken de bezoekers hun schaapjes op het droge te hebben. Faik zorgde met een fraaie vrije trap immers voor de dubbele voorsprong. De eerste derbyzege dit seizoen wenkte voor Zulte Waregem, maar de ploeg van Dury gooide alles te grabbel. In amper acht minuten tijd ging KV Kortrijk van 0-2 naar 3-2.

Mboyo stak het vuur aan de lont met een knappe aansluitingstreffer. De thuisploeg stoomde door en via Lepoint hingen de bordjes gelijk. Nog eens twee minuten later was de spectaculaire ommekeer compleet. Mboyo trapte KV Kortrijk van dichtbij op voorsprong.

Zulte Waregem was helemaal het noorden kwijt. De bezoekers waren van slag en slikten in het slot zelfs nog een vierde doelpunt. Invaller Chevalier haalde zijn gram en legde de 4-2 eindstand vast. Harbaoui trapte in de toegevoegde tijd nog tegen de deklat.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De aansluitingstreffer van Mboyo. KV Kortrijk leek verslagen na de 0-2 achterstand, maar dankzij het doelpunt van Mboyo begon de thuisploeg opnieuw in een zege te geloven. De aansluitingstreffer was de start van de spectaculaire ommekeer.
de MAN
van de match
Ilombe Mboyo. De aanvaller van KV Kortrijk zorgde bijna eigenhandig voor de Kortrijkse comeback. Hij scoorde de aansluitingstreffer, gaf de assist voor de gelijkmaker en zorgde nadien zelf opnieuw voor de voorsprong.
onze MENING
over de match
Wat een spectaculaire derby. Zulte Waregem kon de eerste derbyzege van het seizoen ruiken, maar KV Kortrijk toonde veerkracht. Een spektakelrijke wedstrijd met een verdiende winnaar.