Op de 21ste speeldag in de JPL hebben KV Oostende en STVV 1-1 gelijkgespeeld. De Limburgers blijven zo de jongste vier weken achter met amper 3 op 12.

De wedstrijd begon meteen met een goede kans voor Boli op aangeven van Bezus, maar de aanvaller talmde te lang en trapte slapjes in de handen van Dutoit. Niet veel later was het toch al raak voor de Limburgers: een complete mistrap van Asamoah belandde bij Botaka en die schoot van de linkerkant raak. Na balverlies bij STVV kreeg Boonen een uitstekende kans, maar hij rateerde z'n trap. Halverwege de eerste periode legde ref Van Damme de bal op de stip nadat Kamada neerging in een contact met Milovic. Botaka trapte de elfmeter onbegrijpelijk recht door het midden in de armen van Dutoit. KVO toonde z'n goede wil, echte kansen bleven wel uit. Iets voorbij het halfuur hingen de bordjes toch in evenwicht. Vandendriessche bracht voor van de rechterkant en de inlopende De Bock kopte raak, meteen ook de ruststand.

Kamada kreeg de eerste kans na de pauze, maar wachtte te lang met afdrukken. Zivkovic liep op snelheid de zestien in en ging neer, geen strafschop volgens ref en VAR. Steppe moest een knal van Canesin pareren en was even later geklopt op een poging van Vandendriessche, maar die strandde op de paal. Een doelpunt van Boonen werd terecht afgekeurd wegens buitenspel na een schot van de mee opgerukte Faes. KVO probeerde, maar werd niet beloond met een treffer. Aan de overkant zette De Norre doelman Dutoit nog aan het werk. Goals zagen we niet meer en zo bleef het bij een puntendeling aan de Kust.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De bijzonder zwak getrapte elfmeter van Botaka.
de MAN
van de match
Vandendriessche. Speelde met veel drive en inzet: goed voor een assist en een knal op de paal.
onze MENING
over de match
STVV begon fel en kreeg zelfs de kans om op 0-2 te komen, maar Botaka verknoeide onbegrijpelijk een strafschop. Daarna kwam Oostende terug in de match en het maakte voor de pauze nog gelijk. Na de rust was KVO het dichtste bij de zege, maar het bleef gelijk.