In een vrij kansarme partij had Club Brugge genoeg aan een doelpunt van invaller van Ruud Vormer om de drie punten te pakken in Lokeren.

Club leek al snel op voorsprong te komen, maar Schrijvers stond buitenspel toen hij de rebound van Mechele binnenduwde. Na een openingskwartier waarin Club de bal opeiste, verzandde de wedstrijd in tempoloos voetbal. Brugge speelde een niveau te traag om Lokeren echt in de problemen te brengen. Op het einde van de eerste helft lieten nogmaals Schrijvers en Steve De Ridder, voor Lokeren, na om de score te openen.

Ook in de tweede helft botsten de troepen van Ivan Leko op de stevige organisatie bij Lokeren. Emmanuel Dennis en Wesley raakten niet voorbij een sterke Davino Verhulst of werden in laatste instantie afgestopt door het Lokerense centrale duo Bambo Diaby-Olivier Deschacht. Lokeren dreigde via een kopbal van Djordje Jovanovic, maar Ethan Horvath stond pal.

In de 69e minuut brak invaller Vormer, tegen Antwerp nog geschorst, op aangeven van Schrijvers dan toch de ban voor Club. Met een gekruist schot opende hij de score. Na het doelpunt zette Lokeren alles op alles, maar een gelijkmaker zat er nooit in.

Door de overwinning verkleint Club Brugge de achterstand op Racing Genk terug tot zeven punten. Antwerp volgt als derde op drie punten van Club. Lokeren blijft met veertien punten op de laatste plaats hangen.