Anderlecht heeft eindelijk nog eens kunnen winnen. Na een pijnlijke 1 op 15 haalde paars-wit het met 3-0 van Waasland-Beveren. Dimata (2) en Bornauw scoorden de goals.

De statistieken voor de match waren zonder meer uniek te noemen. Waasland-Beveren zakte naar Anderlecht af met een knappe 9 op 9 terwijl de thuisploeg met 1 op 15 de slechtste ploeg van de terugronde was. Belhocine kon na de wanprestatie tegen Moeskroen dan ook niet anders dan ingrijpen. Met Appiah, Milic, Kums, Kayembe en Morioka kwamen er vijf nieuwe namen aan de aftrap. Onder meer Vranjes, Gerkens, Saelemaekers en Bakkali maakten plaats.

Die ingrepen bleken te werken. Anderlecht startte vinniger en met meer dadendrang dan de bezoekers. Een eerste vlotte aanval eindigde nog bij een matige controle van Amuzu, maar toen Kums Dimata helemaal vrij voor doel vond stond het na acht minuten toch al 1-0.

De thuisploeg bleef nadien de betere ploeg zonder nog echt gevaarlijk te zijn. Waasland-Beveren loerde op de counter, maar die kwam er voor rust geen enkele keer echt uit. De beste kans was nog voor Amuzu maar hij stuitte na een flitsende actie op Bedaty. Zo bleef het 1-0 tot aan de rust.

Na de pauze bleef die stand niet lang op het bord. Morioka miste eerste nog na een knappe actie van Amuzu maar enkele minuten later kopte Bornauw een corner van Kums stevig binnen. De eerste goal voor de jonge centrale verdediger in dienst van paars-wit.

De match was gespeeld en de 3-0 hing meer in de lucht dan de aansluitingstreffer. Amuzu trapte een opgelegde kans over en zag Debaty een veel betere poging op de paal duwen. De doelman van Waasland-Beveren stond ook pal op pogingen van Najar en Morioka en schoten van Kums en Kayembe. Aan de overzijde moest Didillon zich één keer echt onderscheiden. Hij haalde een knal van Badibanga uit de bovenhoek.

Het was uiteindelijk wachten tot de blessuretijd op een derde goal. Dimata prikte op voorzet van invaller Gerkens zijn  tweede van de avond binnen.

Zo sluit Anderlecht het jaar af met een zege maar weet het na de 4 op 18 dat er tijdens de winterstop nog veel werk aan de winkel is. Waasland-Beveren staat na de 9 op 9 weer enigszins met de voeten op de grond maar mag toch nog steeds met een goed gevoel de winterstop in.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
We kiezen voor de goal van Bornauw. Met zijn eerste treffer voor Anderlecht legde de centrale verdediger de match in een beslissende plooi.
de MAN
van de match
Laundry Dimata. Met twee goals was de spits nog maar eens belangrijk. Bovendien was hij ook voortdurend in beweging en gevaarlijk.
onze MENING
over de match
Anderlecht boekt een verdiende zege tegen een verrassend matig Waasland-Beveren. Een zege die zeker niet alle problemen bij paars-wit oplost maar de fans wel doe dromen van beterschap.