"Hans Vanaken is de speler die in de laatste twee jaar de grootste progressie heeft gemaakt in de Jupiler Pro League", zegt Roberto Martinez. En de bondscoach is ervan overtuigd dat de patron van Club Brugge nog lang niet aan zijn limiet zit.

"Altijd zie je bij hem die technische goede controle. Hans wil steeds de bal, hij kan in de box opduiken en scoren", vertelt Martinez in een interview met Het Laatste Nieuws. "Maar vooral de volwassenheid waarmee hij loopt te voetballen, is indrukwekkend."

"Sinds zijn eerste selectie neemt hij opvallend meer verantwoordelijkheid bij Club Brugge. En ook bij de nationale ploeg zie ik hem telkens weer groeien. Hij was verlegen in het begin. Zijn eerste selectie was een keerpunt in zijn carrière, denk ik. Het belangrijkste is dat Hans de nodige vrijheid krijgt op een veld. Tussen de positie van nummer 9 en die van nummer 6 moet hij de ruimte krijgen."

Welke competitie Vanaken het best zou liggen? Martinez blijft op de vlakte. "Ik geloof dat Hans ook na dit seizoen in België nog progressie kan maken"; aldus de bondscoach. Een veelbelovende voorspelling voor de Jupiler Pro League en de fans van Club Brugge!