Oostende heeft zich met de verdediger Amin Nouri versterkt. De 29-jarige Noor van Marokkaanse origine wordt tot het einde van het seizoen, met een aankoopoptie, gehuurd van Valerengen. Het is de eerste keer dat hij zich aan een avontuur buiten de Noorse landsgrenzen waagt.

Bij Oostende moet Nouri op de rechtsachter Brecht Capon, out met een armbreuk, vervangen. "Voor mij is het een spannend avontuur", zegt Nouri op de website van zijn nieuwe werkgever. "Noorse spelers die in België spelen, vertelden mij veel goeds over de competitie en over Oostende en ik kan dat enkel maar beamen. Ik maakte namelijk al even kort kennis met de stad en vanmiddag trainde ik al meteen een eerste keer mee. Ik ben ervan overtuigd dat ik me snel zal integreren in deze groep."

"Nouri is een ervaren rechtsachter met offensieve impulsen," aldus Hugo Broos. "Door de blessure van Brecht Capon waren we verplicht om snel te schakelen. Ons eigen jeugdproduct Jelle Bataille deed het goed op de rechtsachter, maar zowel voor de club als voor Jelle zélf zou het niet goed zijn om de komende maanden enkel maar op hem te kunnen rekenen. Jelle zette grote stappen voorwaarts, maar zit nog in een leerproces. Ook met de aanwezigheid van Nouri kan Jelle verder zijn minuten verzamelen en zo kan Brecht Capon ook rustig herstellen van zijn blessure."