De directie van RSC Anderlecht heeft beslist om de samenwerking met Luc Devroe stop te zetten. "We willen Luc bedanken voor het werk voor de club en wensen hem veel succes in zijn verdere carrière", aldus Michael Verschueren.

Devroe kwam in het spoor van voorzitter Marc Coucke in april mee over van KV Oostende en volgde bij Anderlecht Herman Van Holsbeeck op als manager. Zijn zomertransfers bleken echter geen succes. Anderlecht staat na 21 speeldagen pas vijfde op 14 punten van KRC Genk.

Trainer Hein Vanhaezebrouck werd vervangen door Fred Rutten, Michael Verschueren werd gepromoveerd tot sportief manager en met Frank Arnesen kreeg RSCA ook een nieuwe technische directeur. Voor Luc Devroe bleek geen plaats meer bij het vernieuwde Anderlecht.

"We konden niet verder met zowel Devroe als Arnesen", verduidelijkt Verschueren. "Hun functies overlapten en dat kan niet. Frank is iemand die heel efficiënt wil werken. We wilden in eerste instantie Lucs enorme expertise gebruiken als hoofd van de scouting, maar ook Frank heeft die grote expertise. En zijn netwerk is heel uitgestrekt. We hebben dus een reorganisatie uitgevoerd."

Marc Coucke toonde zich terneergeslagen over de beslissing Devroe te laten gaan, maar bevestigde weinig keuze te hebben. "Ik vind het heel jammer, maar we moesten deze beslissing nemen", verklaarde de voorzitter. "Luc en ik zijn vrienden. We kennen elkaar al jaren en zijn samen naar Anderlecht gegaan. Hij heeft zijn uiterste best gedaan, maar jammer genoeg volgden de resultaten niet. Verschillende nieuwe spelers hebben niet gebracht wat we verwacht hadden. En dat kan niet bij Anderlecht. Bij deze club heb je geen vijf jaar tijd."

"Er is intussen een nieuwe structuur gevormd en het was moeilijk Luc daar een plaatsje in te geven. Ik ben er zeker van dat hij een nieuwe club vindt, waar hij opnieuw zijn grote capaciteiten kan tonen. Op termijn zal deze beslissing positief voor hem uitdraaien", besloot Coucke.