RSC Anderlecht heeft de komst van de beste speler van de Oostenrijkse competitie aangekondigd. De 25-jarige Peter Zulj tekende woensdag een contract voor 3,5 seizoenen in het Astridpark.

Zulj doorstond met succes de medische testen en zal vanaf vrijdag meetrainen met de A-ploeg. "Wij zij verheugd dat Peter Zulj, ondanks aanbiedingen van verschillende ploegen, voor RSC Anderlecht kiest", aldus sportief directeur Michael Verschueren in een persbericht. "We verwelkomen een offensieve middenvelder die gekend is om zijn assists, goals en zuivere traptechniek."

Assists, goals, zuivere traptechniek,... Om al die redenen werd Zulj vorig jaar verkozen tot beste speler in de Oostenrijkse Bundesliga. Zulj was aan zijn tweede seizoen bij Sturm Graz bezig, waar hij nog een contract had tot 2020. Met 10 goals en 17 assists hielp hij de club vorig seizoen aan bekerwinst en een tweede plaats in de competitie.

De 25-jarige Oostenrijker met Kroatische roots debuteerde vorig jaar bij de nationale ploeg van Oostenrijk en telt inmiddels 9 caps.

Peter Zulj is de tweede inkomende wintertransfer van Anderlecht, dat eerder Kara Mbodj terughaalde.