De Kanaries kwamen twee maal op voorsprong, maar leider Genk vocht zich telkens terug in de wedstrijd. De spanning was te snijden in deze uiterst aangename derby en uiteindelijk was het Genk dat de volle buit wist te pakken na een doelpunt van Ndongala: 2-3!

STVV en Racing Genk mochten het kalenderjaar 2019 op gang trappen, en zo stond er meteen een leuke Limburgse derby op het menu. De start was alvast zeer veelbelovend! Jackers nam een terugspeelbal van Aidoo in de handen en zo kregen de Kanaries een onrechtstreekse vrije trap op een interessante plek. De poging van Kamada week af, maar in de herneming kon Botaka de 1-0 simpel binnentikken. Genk was dus na amper twee minuten al op achtervolgen aangewezen en kwam wat later goed weg wanneer Maehle een schot van Boli nog net kon afblokken. Diezelfde Boli kreeg nog een tweede mogelijkheid, maar Jackers had ditmaal een goede voetreflex in huis.

Genk nam nadien wel het initiatief, maar kwam iets moeilijker aan kansen. Buiten op een afstandsschot van Malinovskyi en een kopbal van Dewaest kwam doelman Steppe aanvankelijk maar weinig in actie. Op het half uur was het echter toch prijs voor de leider. Ndongala stuurde Samatta alleen op doel af, de Gouden Stier omspeelde simpel de doelman en kon rustig de 1-1 binnenleggen. Net voor de rust kregen we nog een stevige botsing te zien tussen Dewaest en Steppe en dat was ook het teken om kort nadien de kleedkamer in te trekken.

Het begin van de tweede helft was meteen voor Genk. Steppe liet zich niet vangen op een schot van Ndongala en op een vlam van Trossard had de doelman opnieuw een prima reflex in huis. STVV zag sterretjes, maar toch was het de thuisploeg dat opnieuw verrassend op voorsprong kwam. Na een domme fout van Aidoo op Boli plaatste diezelfde Boli, op zijn Ronaldinho's, een vrije trap onder de springende muur tegen de touwen: 2-1! Genk moest opnieuw achtervolgen, maar lang duurde dat niet. Samatta stak slim door tot bij Trossard en die liet de kans, via de paal, niet onbenut: 2-2, alles te herdoen!

De bezoekers geloofden nog in de winst en STVV plooide terug op de eigen helft. Sint-Truiden werd aanvankelijk nog gered door de lat na een schot van Samatta, maar wat later viel de winninggoal dan toch aan de Genkse zijde. Een heerlijke aanval via Pozuelo en Trossard eindigde in de voeten van Ndongala en die hoefde enkel nog binnen te tikken. Net voor affluiten kwam invaller Janssens nog dicht bij de gelijkmaker, maar Jackers maakte zijn foutje van in de eerste helft goed met een prima reflex. Racing Genk heeft zijn start van het jaar 2019 niet gemist, na een knappe remonte in het hol van de leeuw. Sint-Truiden, dat een pak spelers diende te missen vanavond, mag toch ook terugkijken op een goede wedstrijd gezien de omstandigheden, maar blijft met lege handen achter.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Genk wist een achterstand tot tweemaal toe ongedaan te maken en tien minuten voor tijd maakte het zelfs nog de winninggoal. Een knappe Genkse actie werd door Ndongala simpel binnengetikt: 2-3!
de MAN
van de match
De aanvallende Genkse spelers kunnen weer mooie statistieken voorleggen... Zowel Samatta als Trossard waren goed voor een goal én een assist. Toch gaat de eer deze week naar Ndongala. Die krijgt ook een goal én een assist achter de naam, maar het betrof wél de winninggoal. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Trossard, was Ndongala ook in de eerste helft zeer bedrijvig. 
onze MENING
over de match
Een bijzonder leuke derby gezien vandaag! 2019 is gestart met een prima wedstrijd, met dank aan STVV en KRC Genk. Sint-Truiden deed het bijzonder goed, ondanks een hele resem afwezigen. Maar toch ook veel eer voor Genk, dat mentaal opnieuw zeer sterk bleek te zijn. Twee maal een achterstand ongedaan maken én uiteindelijk nog gaan winnen in het hol van de leeuw. De leider kan de rest van de speeldag rustig afwachten...