Eupen heeft Lokeren nog wat dieper in de miserie geduwd. De Panda's openden al na vijf minuten de rekening via Fall. Nadien werd het via Toyokawa en twee goals van Blondelle 4-0. De treffer van debutant Reznicek was niet meer dan een eerredder.

Lokeren - Eupen was het debuut voor Trond Sollied. Met een 2-0-zege werd dat een succes maar sindsdien was het toch Eupen dat zich uit de gevarenzone geknokt had, terwijl Lokeren nog steeds met de rode lantaarn opgescheept zat. Een nieuwe zege tegen de Panda's was dan ook nodig om (tijdelijk) naast Moeskroen te komen.

De start van de Waaslanders was echter desastreus. Al na vijf minuten keken ze tegen een achterstand aan. Bij een hoge voorzet van Keita kwam De Wolf onoordeelkundig uit en zo kon Fall erg makkelijk raak koppen. De bezoekers waren aangeslagen, Keita deed de rechterflank pijn en De Wolf moet nog een gevaarlijke knal van Marreh uit zijn doel duwen.

Halverwege de eerste helft kon Lokeren het evenwicht in het spel even herstellen. Musona kreeg een reuzenkans om gelijk te maken maar faalde alleen voor Van Crombrugge. Ook Filipovic testte de doelman een keer met een kopbal.

Met de rust in zicht ging Eupen toch weer meer vooruit voetballen en vijf minuten voor de pauze leverde dat een tweede keer succes op. Castro-Montes rolde de linkerflank van Lokeren op en bediende Keita. Die zijn schot werd nog afgeweerd maar in de herneming scoorde Toyokawa. 2-0 bij de rust en grote problemen voor de bezoekers.

Na de rust leek Lokeren even te willen aanzetten maar veel leverde het niet op. Het was zelfs Eupen-verdediger Gnaka die zijn doelman het meest bedreigde. Van Crombrugge haalde de harde kopbal uit de benedenhoek.

Op het uur gingen de boeken dan helemaal toe. Twee hoekschoppen van Garcia, twee goals van Blondelle. De eerste knalde de centrale verdediger van dichtbij hard binnen met links, de tweede kopte hij fraai in de hoek. Invaller en debutant Reznícek scoorde meteen nadien tegen.

Verder kwamen de bezoekers niet meer. Zo blijft Lokeren achter met amper twee puntjes op verplaatsing en de duidelijke rode lantaarn. Het water staat stilaan erg hoog. Voor de Panda's wordt het een fijn einde van de reguliere competitie. Met een verschil van 14 punten is het behoud immers zo goed als binnen.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Bij 1-0 mag Musona alleen op Van Crombrugge af. De nieuwkomer laat de opgelegde kans liggen en Lokeren zou nooit meer echt in de match geraken.
de MAN
van de match
Keita was een gesel voor de bezoekende verdediging, Castro-Montes toonde zijn talent maar we kiezen voor Blondelle. Een centrale verdediger die twee keer scoort in drie minuten tijd. Daar kunnen we niet omheen.
onze MENING
over de match
Het wordt nog een heel zwaar laatste deel van het seizoen voor Lokeren. Tegen Eupen zaten de Waaslanders nooit in de match. Er lijkt gewoon te weinig talent in deze ploeg te schuilen. Of het trio Musona -Mujangi Bia - Reznicek moet snel op elkaar ingespeeld raken. De thuisloeg kan steeds vrijer gaan voetballen en dat was er aan te zien. Een verdiende zege.