De eindstand in de Ghelamco Arena is 1-0 in het voordeel van AA Gent. Debutant Alexander Sorloth duwt Anderlecht in diepe miserie.

AA Gent - Anderlecht was dé affiche van deze 22ste speeldag. In de aanvangsfase van de wedstrijd was de thuisploeg de betere van de Brusselaars. Vooral nieuwe spits Sorloth liet er geen gras over groeien. Didillon moest na een tiental minuten al een kanonskogel van de Noor zien te verwerken na knullig balverlies van Antonio Milic. 


De Kroaat van Anderlecht bleef klungelen en speelde tien minuten later weer erg slordig in bij Kums. Odjidja profiteerde en kon Didillon nog eens op de proef stellen. De Fransman stond pal en maakte zich terecht kwaad op zijn ploeggenoten. Die ploeggenoten leken even wakker te schieten door hun schreeuwende sluitstuk. Amuzu vond Bakkali op de counter en die kon Kaminski bijna verschalken. Toch bleef het 0-0. Vervolgens kon enkel Jean-Luc Dompé nog gevaarlijk zijn voor rust. 

Na de koffie was het buiten de eerste vijf minuten vooral slappe koffie. Najar kon na een hoekschop en de daarop volgende scrimmage net naast schieten. Al had Anderlecht misschien wel een strafschop moeten krijgen omdat Vadis Odjidja de bal tussen de benen klemde en zo onbespeelbaar maakte. 

Rutten probeerde het dan maar door Saelemaekers voor Bakkali te brengen. Thorup reageerde met Derijck en Dejaegere voor David en Dompé. Trainer Jess Thorup zwierde zijn veldbezetting zo helemaal om. Als er al een ploeg de beste was in de tweede periode, dan was dat AA Gent. We moesten tot het laatste kwartier wachten om weer echt spektakel te zien. 

Uit het niets kreeg jongeling Amuzu plots zijn tweede gele kaart en dat was het sein voor blauw en wit om alles op de aanval te zetten. Nog geen minuut na de uitsluiting van het nummer 40 van Anderlecht kopte Sorloth zijn eerste voor Gent tegen de netten. De assist kwam van Roman Yaremchuk. Nu werd het wel erg moeilijk voor paars-wit. Santini kon dankzij Najar nog één keer uithalen, maar deed dat te centraal. 

Het bleef zo bij 1-0 voor AA Gent. De Buffalo's springen weer de top zes binnen. Marc Coucke, Michael Verschueren en Frank Arnesen zakten wel erg diep weg in hun Gentse fauteuil. Dit is de vierde uitnederlaag op rij voor de Brusselaars. Gent evenaart met deze overwinning het puntentotaal van Anderlecht, 34. Adrien Trebel wordt gemist. 

het MOMENT 
van de match
De rode kaart voor Francis Amuzu. Jong, maar onbezonnen kreeg de flankaanvaller op korte tijd twee gele kaarten. 
de MAN 
van de match
Alexander Sorloth. Scoren bij je debuut en de held van de avond worden. 
onze MENING 
over de match
Een verdiende overwinning voor Jess Thorup en zijn jongens. Anderlecht dwong wel wat kansen af, maar kon nooit echt een vuist maken. AA Gent wel. Volwassen uitgespeeld.