RSC Anderlecht heeft zijn nieuwe spelverdeler Peter Zulj voorgesteld. De 25-jarige Oostenrijker maakte de overstap van Sturm Graz en voelt zich klaar om de nieuwe patron op het paars-witte middenveld te worden. "Ik denk dat iedereen mijn kwaliteiten wel kent. Ik ben klaar om het team te helpen", liet een ontspannen Zulj optekenen.

Ik heb de wedstrijd tegen Gent zondag gezien en zag een team met veel kwaliteiten", opende de Oostenrijker op de vraag of hij op de hoogte was van de Brusselse malaise. "Natuurlijk zijn er nog zaken die beter kunnen, maar ik denk altijd positief. Extra druk voel ik niet. Ik heb voldoende zelfvertrouwen en hoop met mijn kwaliteiten het team te kunnen helpen. Tegen Gent was ik conditioneel nog niet klaar. Mijn laatste wedstrijd dateert immers al van 15 december. Maar ik werk hard op training en wil zo snel mogelijk spelen. Of we de top zes zullen halen? Daar twijfel ik niet aan."

Anderlecht plukte Zulj weg voor de neus van de Italiaanse eersteklasser Empoli. "Ik stond inderdaad dichtbij een transfer naar Italië", erkende de middenvelder. "Maar bij mijn eerste bezoek aan Anderlecht was ik overweldigd door de zeer professionele accomodatie en de hartelijke ontvangst. Mijn oud-ploegmaat Nemanja Rnic heeft mij helemaal overtuigd. Hij had niets dan lovende woorden over de club."

De Oostenrijker werd in eigen land vorig jaar verkozen tot Speler van het Jaar en heeft ook in België die ambitie. "Ik wil ook de beste speler van de Belgische competitie worden", besloot hij. "Ik heb een tijdje nodig gehad om regelmaat in mijn spel te leggen, maar dat is me vorig jaar bij Sturm Graz goed gelukt. Anderlecht is een juiste volgende stap. Ik wil hier prijzen pakken en mijn stek bij de Oostenrijkse nationale ploeg behouden."

NOG EEN SPITS

Michael Verschueren was verheugd zijn nieuwe spelmaker Peter Zulj aan de pers te kunnen voorstellen. De algemeen manager van Anderlecht wil de komende anderhalve week de paars-witte kern nog versterken. "Vooral vooraan kijken we uit naar opportuniteiten", liet hij noteren.

Met terugkeer van Kara Mbodji en de transfer van Peter Zulj zit Verschueren voorlopig nog maar aan twee nieuwkomers. "Dat klopt", aldus Verschueren. "Maar er is ook nog steeds vertrouwen in de spelers die er zijn. We gaan geen hele nieuwe ploeg halen. We zijn nog bezig met enkele dossiers. Een aanvaller halen is de prioriteit. Het kan ook meer dan één spits zijn, als er op het einde van de mercato zich een buitenkansje voor doet."