De eerste helft was er geen voor doetjes... Veel stevige duels waarin de fysieke kracht een grote rol speelde, maar veel doelkansen leverde dat niet op. Na een domme rode kaart voor Lamkel Zé kwam Standard op voorsprong via Lestienne, met terechte hulp van de VAR. Met zijn tienen wist Antwerp de scheve situatie echter toch nog recht te trekken via Mbokani: 1-1!

In de heenronde ging Antwerp met 0-2 winnen in Luik, dus bij deze was men bij Standard op voorhand verwittigd. Een (voorlopige) tweede plaats stond vanavond op het spel en zo wilden beide ploegen maar al te graag de volle buit pakken in deze roodwitte topper. Dat leverde vooral veel strijd en stevige duels op. Vooral Mbokani en Luyindama vochten geregeld enkele stevige mannenduels uit. Goed voetbal en uitgespeelde kansen kregen we aanvankelijk niet echt te zien. Lamkel Zé en Buta maakten de verkeerde keuze voor het bezoekende doel en ook Refaelov ging eens tevergeefs zijn kans.

Aan de overkant stond het vizier van Lestienne nog niet echt goed afgesteld. Standard kreeg nog één goede kans net voor de rust, maar de lage schuiver van Marin ging net voorlangs. Na een eerste helft met heel wat grinta aan beide zijden, gingen we dan ook rusten met een brilscore.

Veel tijd om op te warmen in de tweede helft kregen de toeschouwers niet. Lamkel Zé kon op doel afstormen, maar hij besloot op de voeten van een alerte Ochoa. Voor Standard het sein om toch een tandje bij te steken. Djenepo en Marin vonden Bolat op hun weg, wat later kwam het stamnummer 1 goed weg wanneer Van Damme op de eigen dwarsligger kopte. Rond het uur brak de wedstrijd helemaal open. Lamkel Zé beging zijn tweede domme overtreding binnen een paar minuten tijd en werd terecht uitgesloten door scheidsrechter Smet.

De numerieke meerderheid leverde Standard een kwartier voor tijd de 0-1 op! Carcela bediende Lestienne en die kon van dichtbij de score openen. De lijnrechter vlagde het doelpunt eerst nog af, maar de VAR corrigeerde terecht de foute beslissing. Standard rook bloed, maar verrassend genoeg viel het doelpunt toch nog aan de overkant. Bolat was goed uit zijn doel gekomen en via Yatabaré, lanceerde de doelman mee de aanval op de gelijkmaker. De ingevallen Rodrigues bediende Mbokani en die besloot door de benen van Ochoa: 1-1!

Net voor affluiten kwam Vanheusden nog dicht bij de winnende treffer, maar die viel er niet meer. Een stevige wedstrijd, met vooral een interessante tweede helft leverde geen winnaar op. Standard blijft zo steken op de vierde plaats, Antwerp schuift virtueel op naar de tweede stek.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De rode kaart van Lamkel Zé was het keerpunt in de wedstrijd! Standard kreeg, met een mannetje meer, plots meer ruimte en kwam dan ook op voorsprong via Lestienne. De wedstrijd was plots opengebroken en Mbokani maakte nog gelijk!
de MAN
van de match
Ongetwijfeld Luyindama! Een rots in de branding bij Standard. Verloor praktisch geen enkel duel in de defensie en brak elke aanval af. Zijn rechtstreekse tegenstander, Mbokani, zorgde wel voor de gelijkmaker, dus dat is misschien een kleine smet op zijn wedstrijd. Maar dat neemt niet weg dat hij een zeer sterke partij speelde!
onze MENING
over de match
Twee ploegen waar enorm veel fysieke kracht vanuit gaat, en dus kregen we uiteraard een stevige wedstrijd te zien. Antwerp was toch iets dominanter dan Standard, maar de rode kaart veranderde het spelbeeld. De thuisploeg was even KO na de achterstand, maar kwam toch nog op gelijke hoogte. Al bij al wel zeker een interessante wedstrijd!