Charleroi is er in eigen huis niet in geslaagd de drie punten te pakken tegen Waasland-Beveren. Het werd 2-2. Waasland-Beveren kwam vroeg 0-2 voor via Ampomah en Vanzo. Bruno en Osimhen zorgden voor 2-2. Charleroi laat zo de kans liggen om de top 6 in te duiken.

In een sfeervol Stade du Pays ontving Charleroi Waasland-Beveren. De thuisploeg startte met twee spitsen en toonde ook meteen veel drang naar voor. Osimhen kon al in de tweede minuut op doel schieten, maar Roef stond in de weg. In de eerste tien minuten kon Osimhen nog tweemaal op doel besluiten, maar Roef toonde zich een betrouwbaar sluitstuk bij de bezoekers. Op het kwartier lukte het wel voor Osimhen, maar hij stond buitenspel toen hij het schot van Bruno in doel verlengde. 


Aan de overzijde toonde Waasland-Beveren zich erg efficiënt. Verstraete haalde de achterlijn en vond Andrijasevic voor doel. De huurling van Gent behield het overzicht en bediende Ampomah, die kalm zijn man uitkapte en de 0-1 in de verste hoek binnenschoot. Vijf minuten later stond het 0-2. Ampomah kwam dreigend naar binnen vanop rechts en vond Vanzo centraal. Vanzo trapte de bal vanop 20 meter prima in de linkeronderhoek voorbij een kansloze Penneteau. 

Lang konden de bezoekers niet genieten van de dubbele voorsprong. Een afgeweken voorzet viel voor de voeten van Bruno, die de bal in één tijd hoog in doel nagelde. Nadien verdween het tempo uit de wedstrijd. Ampomah probeerde het nog verdienstelijk vanop de middenlijn, maar zijn poging viel net op het dak van het doel. Aan de overzijde reageerde Dessoleil het snelst na een flipperkastfase. Roef en de deklat voorkwamen de gelijkmaker. Die gelijkmaker kwam er nog via Osimhen, maar die stond buitenspel. 1-2 was de stand bij de rust.

De tweede helft begon met veel initiatief van de thuisploeg, maar kansen bij elkaar voetballen lukte niet. Bij Waasland-Beveren stonden ze goed. Na een kwartier kreeg de thuisploeg een vrije trap op de rand van de zestien meter. Nurio schilderde het leer perfect op het hoofd van de vrijstaande Osimhen die de gelijkmaker hard voorbij Roef in doel kopte. Waasland-Beveren reageerde met een goede kopkans voor Boljevic, maar die kopte naast. 

Charleroi slaagde er niet meer in om druk naar voor te ontwikkelen. Een kwartier voor tijd moest het zelfs met tien man verder. Dessoleil kwam te laat bij Verstraete en keek zo tegen zijn tweede gele kaart aan. Waasland-Beveren plooide achteruit, maar kansen gaf het niet meer weg. Aan de overzijde kwam Bizimana nog tot een schot, maar scoren lukte niet meer. 2-2 was de eindstand. Charleroi laat de kans liggen om in de top 6 te komen. 

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
In minuut 76 kreeg Dessoleil een tweede gele kaart. Met tien man was Charleroi niet meer in staat om door te duwen.
de MAN
van de match
Ampomah had met een doelpunt en een assist voor een groot aandeel in de dubbele voorsprong van de bezoekers. In de tweede helft wist hij de bal af en toe bij te houden.
onze MENING
over de match
Charleroi opende sterk, maar scoren lukte niet. Waasland-Beveren toonde zich erg efficiënt, en kwam 0-2 voor. Charleroi verdiende een gelijkspel en dat kwam er ook. Na de gelijkmaker was de partij in evenwicht.