Moeskroen speelde een sterke wedstrijd in Genk, maar leek tevreden moeten zijn met een punt. Maar in de laatste minuut dacht Awoniyi daar anders over.

De thuisploeg moest het doen zonder de geblesseerde Berge en de geschorste Pozuelo. Wouters en Heynen waren hun vervangers. Bij de bezoekers was Mohamed geblesseerd en Amallah geschorst. De Duitse nieuwkomer Friede mocht starten.

Genk startte furieus en Malinovskyi had na achttien seconden al kunnen en misschien wel moeten scoren. Na mistasten op een diepe bal draaide hij vlot van zijn tegenstander weg. Met tijd en ruimte op de rand van de zestien mikte hij de bal op de paal. Moeskroen ontsnapte en dreigde even onder de voet gelopen te worden.

Maar na een kwartier herstelde het en voetbalde enkele mooie kansen bij elkaar. Leye mikte over, Bakic op de rug van een tegenstander. In de volgende fase ging Awoniyi neer in de zestien. Boterberg zag er eerst een schwalbe in, maar veranderde dat na consultatie van de VAR in een strafschop. Leye zette zich achter de bal en miste niet.

Genk leek langszij te komen toen Trossard een voorzet van Ndongala binnenwerkte. Maar Boterberg keurde het doelpunt af voor een fout van Samatta op Butez. Moeskroen bleef scherp verdedigen en hield de leider zo van een doelpunt. Op slag van rust was er dan nog een scherpe tegenprik die Bakic oog in oog met Jackers bracht. De stiftbal ging naast doel.

Na de pauze bracht Clement eerst Fiolic en even later ook Gano om proberen het tij te keren. Maar aanvankelijk leverde het niet meer op dan frustratie bij Trossard en even later ook ongeduld bij het thuispubliek.

Een kwartier voor tijd miste Leye eerst nipt de 0-2, maar stond het meteen nadien 1-1. Na een hoekschop van Trossard stond Dewaest uiteindelijk op de goede plaats om binnen te tikken. Maehle mikte even later bijna de 2-1 binnen, maar nadien ging de storm liggen. Het leek op een gelijkspel uit te draaien tot Awonyi Borges langs binnen de pas afsneed en de winning goal onder Jackers binnen schoot.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Awoniyi krijgt eerst een gele kaart voor een schwalbe in de zestien. Maar na consultatie van de VAR is Boterberg niet te beroerd om die beslissing in te trekken en om te zetten in een strafschop.
de MAN
van de match
Dussenne speelde achterin bij Moeskroen een dijk van een match. Bijna slaagde hij er met zijn ploeg in om twee keer op rij de nul te houden tegen Genk. Maar het bleek voldoende voor de zege.
onze MENING
over de match
Genk had al na minder dan een halve minuut voor kunnen staan, maar vergat nadien door te duwen. Moeskroen speelde slim en compact en prikte vaak gevaarlijk tegen. Uiteindelijk leverde de druk in het slot nog een verdiend doelpunt op voor de thuisploeg. Een punt leverde dat uiteindelijk niet op, daar zorgde powermens Awoniyi voor.