Anderlecht wint thuis met 2-1 van Eupen. Fall opende de score. Verschaeren en Santini zetten de scheve situatie recht.

Anderlecht besefte dat het goed diende te starten. Tegen Eupen mocht er absoluut niets mislopen. Zeker wetende wanneer we onszelf de heenronde voor de geest halen. Anderlecht ging toen aan de Kehrweg met 2-1 onderuit. Al hadden de Brusselaars wel enigszins reden tot klagen voor aanvang van de match. De waslijst geblesseerden was indrukwekkend. Dimata, Trebel, Bornauw en Gerkens waren maar enkelen van de vele afwezigen. 


Toch liet paars-wit zich niet van de mat spelen door Garcia en co. Kapitein van dienst Sven Kums trapte na dik 2 minuten het eerste schot binnen het kader. Nog geen minuut later moest Hendrik Van Crombrugge weer plat op een poging van Saelemaekers. Na bijna 12 minuten was het dan aan de Panda's uit Eupen. Mamadou Fall was sneller dan iedereen en bracht op maat voor voor Toyokawa, maar Kara werkte voor de neus van de Japanner weg. Een eerste waarschuwing voor de thuisploeg.

Die waarschuwing werd rond het half uur omgezet in totale paniek. Want plots wist alweer Fall te scoren. Gnaka hield een paar paarshemden af en leverde het leer op het juiste moment af bij Fall. De Senegalees schoof beheerst, gekruist binnen. Daar sta je dan als Anderlecht zijnde. Coucke begreep er niks van op de tribune. 

De nummer 6 uit de Jupiler Pro League besloot dan maar even voor een spervuur van aanvallen te zorgen. Onder impuls van de 17-jarige Verschaeren werden de handschoenen van Van Crombrugge op drie minuten twee keer getest. Al ging de Brusselse storm al snel weer liggen vijf minuten voor rust.

Fred Rutten bleef bij de start van de tweede helft niet bij de pakken zitten. Hij maakte een gedurfde keuze door Yari Verschaeren te laten staan en Bakkali te vervangen voor Peter Zulj, naar verluidt de beste speler uit de Oostenrijkse competitie. En dat werkte vrijwel direct. Zulj had na vijf minuten al zijn eerste assist te pakken. In één tijd vond hij snel Verschaeren en de tiener liet zijn ploegmaats zien hoe het moest. Proper in de rechterbenedenhoek binnen! 1-1 met nog 40 minuten te spelen.

Anderlecht kreeg na de goal het juiste ritme te pakken. Een kwartier na de gelijkmaker hing de bal weer tegen het net. Een vrij onzichtbare Santini haalde zijn gram na knap voorbereidend werk van Kums, Verschaeren en Obradovic. 1-2. Al hing er wel een buitenspelgeurtje aan het doelpunt. Logisch gezien was Eupen nu de geslagen hond. Anderlecht speelde de wedstrijd simpel uit en blijft zichzelf zo in de top 6 posteren (vijfde plek, nvdr.). Volgende week wacht de loodzware verplaatsing naar Standard. Eupen trekt naar STVV. 
het MOMENT 
van de match
Fall zet Eupen na een half uur compleet onverwacht op voorsprong. 
de MAN 
van de match
Yari Verschaeren. Een goal en een pré-assist bij je tweede basisplaats, en dit als 17-jarige knaap. Niet velen doen het hem na. 
onze MENING 
over de match
Anderlecht boekt een verdiende, doch licht moeizame overwinning. Verschaeren en Zulj lieten een erg goede indruk na.