De halve finale van de Croky Cup tussen KV Oostende en KAA Gent was voor beide trainers een emotionele rollercoaster. Jess Thorup had lovende woorden voor zijn eigen spelers én die van KVO. Gert Verheyen noemt de uitschakeling een fysieke en mentale klap.

Oostende was heel dicht bij de finale, maar in de strafschoppenserie bleek Gent net iets beter. "Na zo'n wedstrijd de kwalificatie alsnog verspelen is voor mijn spelers heel zwaar", reageerde KVO-coach Gert Verheyen. "Het zag er heel lang heel goed uit, maar dan loopt het toch nog mis", verstopte Verheyen zijn teleurstelling niet.

"Een tik, maar we hebben er dit seizoen nog al gehad dus deze kan er nog wel bij. Vooral voor mijn team is dit zwaar, zowel mentaal als fysiek. Als speler van Oostende heb je niet veel kansen om een bekerfinale te spelen. Als je er dan zo dicht bij bent, komt dat aan."

THORUP: 'PLUIM VOOR OOSTENDE'

"Ik wil de spelers van Oostende een pluim geven, want ze speelden in de eerste helft heel sterk", sprak Gent-coach Jess Thorup na de thriller tegen Oostende. "Ze waren erg gevaarlijk op de tegenaanval en daar hadden we moeite mee. Na de pauze namen we wat meer risico's en speelden we met veel aanvallend ingestelde spelers. Onze eerste goal was levensbelangrijk, ik zag toen dat mijn ploeg ging geloven dat het er nog inzat. Strafschoppen zijn altijd een loterij, maar mijn spelers deden het geweldig."

KAA Gent neemt het in de finale op 1 mei in het Brusselse Koning Boudewijnstadion op tegen KV Mechelen. Malinwa versloeg dinsdag Union met 1-2. De heenmatch tussen beide teams uit de Proximus League was op 0-0 geëindigd.

"In een finale kan werkelijk alles gebeuren", blikte de Deen vooruit. "Het belangrijkste is nu dat we in die finale zitten, ook voor onze fans. We mogen Mechelen zeker niet onderschatten, het is een heel ervaren ploeg."