Galatasaray heeft bekendgemaakt verdediger Christian Luyindama over te nemen van Standard. De 25-jarige Congolees wordt tot het einde van het seizoen gehuurd voor drie miljoen euro. Galatasaray bedong ook een aankoopoptie. Die zou acht tot negen miljoen euro bedragen. Luyindama had in Luik nog een overeenkomst tot medio 2021.

Luyindama streek in januari 2017 op Sclessin neer. Hij werd door de Rouches in eerste instantie gehuurd van de Congolese topclub TP Mazembe, maar die huur werd de daaropvolgende zomer al omgezet in een definitieve overeenkomst.

De Congolees ontpopte zich al snel tot een onmisbare basispion in de defensie van de Luikenaars en eindigt uiteindelijk op 74 officiële duels voor Standard (en acht goals). Met Luyindama als rots in de branding pakten de Rouches afgelopen voorjaar de Croky Cup door in de finale na verlengingen Racing Genk (1-0) te kloppen. In de titelstrijd kwam Standard na een enorme remonte net te kort om Club Brugge van de landstitel te houden.

De verdediger speelde afgelopen vrijdag tijdens het 1-1 gelijkspel bij Antwerp zijn laatste duel voor Standard. Voor Galatasaray is de transfer van Luyindama al de derde van de dag. Eerder donderdag legde de club uit Istanboel aanvallers Mbaye Diagne (Kasimpasa) en Kostas Mitroglou (Marseille) vast.