Moeskroen wint met duidelijke 3-0 cijfers van een onzichtbaar Charleroi. Vojvoda, Friede en Bakic namen de goals voor hun rekening.

Charleroi wil koste wat het kost play-off 1 halen. Dat weten we al langer dan vandaag. Maar die intentie was niet al te duidelijk in het begin van de wedstrijd. Buiten een leuke poging van Osimhen na bijna vier minuten zagen we vooral slappe Zebra's. Moeskroen domineerde zonder echt gevaarlijk te zijn. De troepen van Bernd Storck zijn namelijk zo goed als zeker gered. Veel stond er voor Les Hurlus dus niet op het spel. Al sprak de coach met enige zin voor overdrijving nochtans over een finale. 


Rond het half uur kwam er plots een korte opflakkering. Benson schoot voorlangs. Osimhen kopte in de handen van Butez. Maar Moeskroen nam al vrij snel weer over. Al mocht rood en wit de goden danken in minuut 38. Met rood en wit verwijzen we vooral naar Mergim Vojvoda. De rechtsachter sleepte de bal vrij voor zijn linker en haalde uit, maar scoorde enkel en alleen door de tussenkomst van Angella. Het leer week af op het onderbeen van de Italiaan en viel uiteindelijk net onder de lat achter Penneteau binnen. 

In de tweede helft meer van hetzelfde. Moeskroen ging verder op het goede elan. Charleroi holde er maar wat achteraan. Op het uur resulteerde dat in een tweede goal voor de thuisploeg. De 20-jarige Friede, huurling van Hertha Berlijn, duwde met de ogen dicht binnen na een knappe run van Manuel Benson. Moeskroen maakte zebragehakt van Sporting Charleroi. 

Maar in minuut 66 waren de mannen van Mazzu daar dan toch eens. Aanwinst Ryota Morioka stuurde Osimhen het straatje in, maar die had zijn neus voor doelpunten op Mambourg gelaten. Nurio deed niet veel beter in de herneming. Dan besloot Moeskroen de match maar helemaal dood te doen. De 3-0 kwam achter de naam van Bakic. De Montenegrijn klopte Penneteau in twee tijden en maakte het feest op Le Canonnier compleet. Negen op negen en een zeer verdiende overwinning tegen de streekgenoot. Storck heeft zijn ploeg volledig op de rails. 


het MOMENT 
van de match
De openingsgoal van Vojvoda. Met zeer veel geluk viel het schot van Vojvoda via Angella net onder de lat binnen. 
de MAN 
van de match
Manuel Benson. De huurling van Racing Genk zorgde constant voor dreiging en een zeer degelijke snelheid van uitvoering. Gaf de assist bij de 2-0 van Friede. 
onze MENING 
over de match
Er valt niks in te brengen op de overwinning van Moeskroen. Charleroi was zichzelf niet en zal wil het in play-off 1 belanden uit een ander vaatje moeten tappen.