Het parket van de KBVB heeft een strafvoorstel uitgesproken voor KAA Gent-verdedigers Sigurd Rosted en Igor Plastun. Beide Buffalo's werden in de halve finales van de Croky Cup rechtstreeks uitgesloten.

KAA Gent moest tegen KV Oostende in de heenmatch van de halve finales na 30 minuten voort met tien man. Plastun tikte de doorgebroken Tom De Sutter aan, waarna de Oostendse spits tegen de grasmat ging. Na 55 minuten stonden de Buffalo's nog met negen op de grasmat. Rosted revancheerde zich na een duel met Sander Coopman en ook hij mocht gaan douchen. De incidentrijke bekermatch eindigde uiteindelijk op 2-2.

Het Bondsparket heeft drie speeldagen schorsing en een boete van 3000 euro gevorderd als straf voor Rosted. Plastun kijkt aan tegen één speeldag schorsing en 1000 euro boete. KAA Gent heeft tot 4 februari om te beslissen of het akkoord gaat met de schikkingsvoorstellen. Indien de club weigert, buigt de Geschillencommissie zich op dinsdag 5 februari over de strafmaat.

Plastun riskeert er in elk geval niet bij te zijn in de thuismatch tegen Moeskroen (10 februari). Voor Rosted staan ook de duels tegen Waasland-Beveren (16 februari) en Standard (22 februari) op de helling. De Buffalo's kunnen zondag in de 'Slag om Vlaanderen' tegen Club Brugge nog wel rekenen op de verdedigers.