Mathematisch kan het nog, maar de degradatie van Lokeren lijkt een feit te zijn. Op bezoek in het Guldensporenstadion verloren de Waaslanders in extremis met 2-1.

Voor Lokeren was de wedstrijd tegen KV Kortrijk vrijwel de wedstrijd van de allerlaatste kans om in de Jupiler Pro League te blijven. Dat merkte je echter niet aan de eerste helft. De Waaslanders stelden aanvallend teleur en moesten 45 minuten lang de dominantie van Kortrijk ondergaan.

De Kortrijkzanen speelden zeker niet sprankelend, maar dat moest ook niet tegen dit Lokeren. Kortrijk versierde heel wat kansen, maar het was wachten tot minuut 44 eer het Guldensporenstadion mocht juichen. Avenatti nam met een prima actie zowel Deschacht als doelman Verhulst te grazen. Meteen het laatste wapenfeit van de eerste helft.

De tweede helft was amper begonnen en plots stond het weer gelijk in het Guldensporenstadion. Saroka werd vergeten aan de tweede paal en dat cadeautje nam hij dankbaar aan. Lokeren kreeg opnieuw moed, toch bleven echte uitgespeelde kansen een zeldzaamheid bij de bezoekers. Kortrijk haalde niet meer het niveau van de eerste helft maar bleef wel dreigend dankzij de ingevallen Imoh Ezekiel.

De wedstrijd leek dankzij enkele uitstekende reddingen van Verhulst af te stevenen op een gelijkspel, maar daar dacht invaller Stojanovic duidelijk anders over. In het geharrewar na een corner besliste de Serviër de wedstrijd en mogelijk ook de degradatiestrijd in de Jupiler Pro League.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De winning goal in de allerlaatste minuut van Jovan Stojanovic.
de MAN
van de match
.Wie anders dan Jovan Stojanovic? Invallen en scoren in de laatste minuut, dan ben je de man van de match.
onze MENING
over de match
Op basis van de eerste helft een terechte zege voor Kortrijk. Toch moet dit bijzonder zuur zijn voor de spelers en fans van Sporting Lokeren.