Het duel tussen Club Brugge en AA Gent heeft geen winnaar opgeleverd. De bezoekers kwamen op voorsprong via David, maar invaller Openda hing de bordjes opnieuw gelijk. Beide ploegen eindigden de veldslag met tien man.

Het eerste gevaar kwam van een bedrijvige Dompé. De aanvaller snelde voorbij Diatta en Amrabat, maar zag zijn schot vervolgens gered door Horvath. Het eerste Brugse doelgevaar kwam na ruim een kwartier. De lage schuiver van Dennis vormde echter geen problemen voor Kaminski.

De daaropvolgende tegenaanval leverde wel een doelpunt op. Horvath redde eerst nog op een poging van Dompé, maar enkele tellen later lag de bal toch in het mandje. De Brugse verdediging verloor David uit het oog. De Canadees kopte van dichtbij binnen: 0-1.

Club Brugge geraakte moeilijk in zijn spel. De thuisploeg zette Kaminski wel aan het werk op kopballen van Schrijvers en Dennis, maar heel overtuigend oogde de uittredende kampioen niet.

Meteen na de pauze kreeg Sørloth een dot van een kans om AA Gent op een dubbele voorsprong te brengen, maar de Noor liet dat na. Dat brak de bezoekers zuur op, want op het uur bracht Esiti zijn ploeg in de problemen. De middenvelder moest inrukken met twee gele kaarten.

Dat was voor Club Brugge het sein om het gaspedaal volledig in te drukken. Leko gooide met Openda een extra aanvaller in de strijd en dat loonde meteen. De jonge spits stond slechts enkele seconden op het veld toen hij de gelijkmaker binnenduwde. Lang kon Club Brugge echter niet genieten van de man-meersituatie. Amper tien minuten na de Gentse rode kaart, moest ook Dennis vroegtijdig naar de douches.

Toch stoomde Club Brugge door. Kaminski ontpopte zich tot Gentse held door pogingen van Denswil, Cools en Wesley stuk voor stuk onschadelijk te maken. In het slot schreeuwde de thuisploeg nog om een strafschop, maar zowel Van Driessche als de videoref reageerde niet.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De rode kaart voor Esiti. AA Gent had de zaakjes aardig op orde, maar na de rode kaart nam Club Brugge de bovenhand. De thuisploeg stoomde door, met de gelijkmaker tot gevolg. De bezoekers speelden na de rode kaart niets meer klaar.
de MAN
van de match
Thomas Kaminski. De doelman van AA Gent schudde vandaag enkele knappe reddingen uit zijn mouw. Vooral na de rode kaart hield hij AA Gent enkele keren overeind.
onze MENING
over de match
AA Gent was de betere ploeg tot aan de rode kaart voor Esiti. Nadien nam Club Brugge de partij volledig in handen. De gelijkmaker was een logisch vervolg. Uiteindelijk is de puntendeling een logisch en correct resultaat.