Standard mag drie punten bijschrijven. Het won met 2-1 tegen Anderlecht. Marin en Kums scoorden voor rust. Mpoku bezorgde Standard de drie punten. Anderlecht kan bij winst van Sint-Truiden uit de top 6 vallen.

In een bijzonder sfeervol Sclessin ontving Standard Anderlecht voor een heuse topper. Beide ploegen zetten meteen veel druk naar voor wat het voetbal vooral tussen de twee zestien meters deed afspelen. 


Op het kwartier kreeg Santini een unieke kopkans, maar hij mikte naast. Ook Bakkali ging zijn kans, maar Ochoa stond pal. Aan de overzijde zette Carcela Marin oog in oog met Didillon, die aan het langste eind trok. Een minuut later was het wel raak. Marin kwam naar binnen en poeierde de bal hard in doel.  

Lang kon de thuisploeg niet profiteren van de voorsprong. Kums schilderde een vrije trap heerlijk in de bovenhoek. Standard moest even bekomen van de gelijkmaker en Anderlecht speelde de bal rond. Emond en Santini kregen elk nog een kans, maar scoren lukte niet. 1-1 was de stand bij de rust. 

De tweede helft begon met veel drang naar voor bij beide ploegen. Na tien minuten kon Lestienne alleen op doel af. Hij omspeelde Didillon, maar scoren lukte niet. Dat lukte Carcela even later wel met een knap afstandsschot, maar Visser keurde op aangeven van de VAR het doelpunt af voor een voorgaande fout van Laifis. Preud'homme was uitzinnig van woede en moest meteen naar de tribune.

Standard bleef komen. Marin probeerde het tweemaal vanop afstand, maar Didillon stond pal. Het spel verwaterde. Bij Anderlecht maakte Bolasie nog zijn debuut. Bij Standard kwam ook Halilovic vor het eerst in het veld. Beide spelers lieten hun technische bagage zien, maar daar bleef het ook bij.

Enkele minuten voor tijd rukte Vanheusden ver op. Hij speelde in op Mpoku die naar binnenkwam vanop links. Mpoku viseerde de korte hoek en klopte Didillon. Anderlecht was niet meer in staat om te reageren. 2-1 was de eindstand. 

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Op een moment dat het niet meer mogelijk lijkt bezorgt Mpoku Standard alsnog de drie punten na een knappe aanval van de thuisploeg.
de MAN
van de match
Marin speelde een sterke wedstrijd op het middenveld bij de thuisploeg. Hij was alom aanwezig en scoorde ook een bijzonder knappe goal. 
onze MENING
over de match
In een gelijkopgaande wedstrijd toonde Standard zich de efficiëntste ploeg. Na de pauze was Standard de ploeg met de grootste drang vooruit.