Standard heeft nieuwe aanwinst Alen Halilovic voorgesteld aan de pers. De 22-jarige Kroaat, die ondanks zijn jonge leeftijd al speelde voor FC Barcelona, Sporting Gijon, Hamburg, Las Palmas en AC Milan, wil met Standard de titel veroveren. Halilovic wordt door de Luikenaars voor anderhalf jaar gehuurd van AC Milan.

"Ik ben op 25 januari voor het eerst met Standard in contact gekomen", legde de aanvallende middenvelder uit. "Ik kon ook naar een club in de Serie A en eentje in La Liga - waarin al ik 74 wedstrijden speelde - maar heb voor Standard gekozen na mijn contact met Olivier Renard en Michel Preud'homme. Die laatste kende ik al en overtuigde me helemaal. We hebben na de contractbesprekingen al meteen gepraat over het team en het tactisch systeem."

"Preud'homme is één van de beste coaches van België en vertelde me te houden van dynamische middenvelders, die het spel toch compact kunnen houden. Na mijn passages bij Barcelona en Milan kan je dit als een stap terug zien, maar dat vind ik niet zo belangrijk. Standard is één van de topclubs in deze competitie, dat telt."

Halilovic, die het rugnummer 11 zal dragen, won voor zijn transfer advies in bij zijn landgenoot en oud-Rouche Duje Cop, momenteel actief bij Real Valladolid in La Liga. Hij maakte zondag ook al een eerste keer kennis met Sclessin, en dat tijdens de Clasico tegen Anderlecht (2-1). De Kroaat viel negen minuten voor tijd in en beleefde de uitbundige sfeer zo ten volle. "Zo'n ambiance heb ik in heel mijn carrière nog nooit gezien", aldus Halilovic. "Dit is veruit het beste publiek dat ik ooit gekend heb. Ze pushen de spelers tot het uiterste."

Na zijn invalbeurt zondag hoopt Halilovic komende vrijdag voor de topper bij leider Racing Genk meteen op een basisplaats. "Al zal dat niet makkelijk zijn. Dit is een heel sterk team. Dat had ik ook vooraf al gehoord."