Afgelopen weekend raakte bekend dat Ilombe Mboyo KV Kortrijk (tijdelijk) ruilt voor het Saudische Al-Raed. Dinsdagavond sprak de afscheidnemende spits in een videoboodschap de KVK-fans toe... in het Nederlands!

"Ik ben normaal geen emotionele persoon, maar deze club heeft mij - net als jullie - alles gegeven", aldus de Franstalige Brusselaar. "KV Kortrijk is de club waar ik me altijd het best heb gevoeld. Het is dus met een zekere 'tristesse' dat ik jullie verlaat, maar ik kom terug!"

Mboyo tekende bij Al-Raed, dat getraind wordt door Besnik Hasi, een overeenkomst tot het einde van het seizoen. Daarna keert hij in principe terug naar KV Kortrijk, waar hij nog een contract tot 2020 heeft.

De 31-jarige Ilombe 'Petit Pélé' Mboyo brak in 2009 door bij Sporting Charleroi, waar KV Kortrijk hem een jaar later wegplukte. Vervolgens voetbalde Mboyo nog voor AA Gent, KRC Genk, het Zwitserse Sion en Cercle Brugge, alvorens begin dit seizoen terug te keren bij KV Kortrijk. In 20 wedstrijden was hij goed voor 6 goals.