De Limburgers hadden de beste kansen in de eerste helft, maar kwamen niet tot scoren. Net als Standard iets beter in de wedstrijd kwam, opende Samatta de score, na goed werk van Trossard. In de slotfase nam Samatta alle twijfel weg met zijn tweede van de avond: 2-0!

Met de topper Racing Genk - Standard op het menu kregen we misschien wel de twee beste ploegen van het moment aan het werk te zien. De Limburgers begonnen het best aan de partij, maar Trossard raakte tot tweemaal toe niet voorbij Ochoa. Ook Paintsil kwam een paar keer in een uitstekende schietpositie, maar zijn visier stond telkens niet scherp genoeg. Dan maar vanop afstand, dacht specialist Malinovskyi. De middenvelder had opnieuw enkele gevaarlijke vrije trappen in petto, maar een doelpunt leverde dat voorlopig nog niet op. Bovendien werden de Luikenaars twee maal geholpen door het doelhout, want zowel Trossard als diezelfde Malinovskyi troffen de paal.

Genk verdiende een doelpunt, maar ook Standard kwam een paar keer gevaarlijk opzetten. Vooral Carcela en Lestienne gingen op zoek naar de openingstreffer, hun pogingen waren echter telkens niet genoeg gekadreerd om Vukovic eens aan het werk te zetten. Zo gingen we rusten met een brilscore en daar mocht vooral Standard niet om klagen...

Ook na de pauze was het Genk dat meteen kon dreigen. Bokadi kon een kopbal van Aidoo nog net van de lijn keren en in de daaropvolgende hoekschop kopte diezelfde Aidoo over. Standard werd even wakker geschud en kwam nadien ook iets beter in de wedstrijd. Veel leverde dat echter niet op, want het was integendeel Genk dat net dan wist toe te slaan. Trossard liep zich goed vrij en knalde nadien hard op doel... Ochoa had in eerste instantie nog een prima redding in huis, maar aan de tweede paal kon goaltjesdief Samatta vervolgens simpel binnentikken: 1-0! Ei zo na stond zelfs de dubbele voorsprong op het bord na een nieuwe vrije trap van Malinovskyi, maar voor de derde maal werd Standard gered door de paal. Ook de Rouches kwamen nog dicht bij een doelpunt, maar Vanheusden miste onbegrijpelijk van dichtbij.

Een tiental minuten voor tijd kreeg Genk wél een domper van formaat te verwerken. Goudhaantje Trossard bleef met zijn voet steken in het gras en zal allicht een tijdje buiten strijd zijn. Toch lieten de Limburgers hierdoor de kopjes niet hangen, want in de slotfase legde Samatta met zijn tweede van de avond de wedstrijd in een definitieve plooi. Carcela kwam nog dicht bij de eerredder, maar ook hij trof eens de lat. Zo eindigde de topper in een verdiende 2-0 zege voor Genk, dat rustig verder gaat op het uitstekende elan. De troepen van Clement kunnen de resultaten van de eerste concurrenten alweer rustig afwachten vanuit de zetel...

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De 1-0 van Samatta zette Genk op weg naar een nieuwe zege. Het goede schot op doel kwam aanvankelijk van Trossard, maar Ochoa wist eerst nog te redden. Typisch aan een topschutter staat deze telkens op de goede plaats, en dat was ook nu het geval.
de MAN
van de match
Samatta was eigenlijk het meest beslissend met twee doelpunten, maar dé beste man op het veld was eigenlijk toch Maehle. Al vaak bejubeld voor zijn '4 longen' en uitstekende spel, en vandaag was hij ook bepalend bij de twee doelpunten. Zowel verdedigend als aanvallend alweer bijzonder sterk, en dus zeker de man van de match!
onze MENING
over de match
Als er één ploeg Genk wat stokken in de wielen had kunnen steken op dit moment, was het misschien Standard wel. Toch slaagde Genk er alweer makkelijk in om zijn spel op te dringen en Standard moest de wet van de sterkste ondergaan. Een meer dan verdiende zege dus voor de Limburgers, dat meer dan ooit titelfavoriet nummer één is. Al zullen ze in Genk nu wel even bang afwachten hoe het verder zal aflopen met de blessure van Trossard...