Charleroi en Oostende mogen elk een punt bijschrijven. Het werd 1-1 op Mambourg. Charleroi leek op weg naar de zege na de strafschopgoal van Perbet, maar slikte in Mazzu-time nog een doelpunt van Tomasevic.

In een bijzonder sfeervol Stade Du Pays ontving Charleroi Oostende voor de tweede wedstrijd van speeldag 25. De thuisploeg begon met veel enthousiasme aan de wedstrijd begon. Bruno probeerde het tot tweemaal toe maar zijn vizier stond nog niet op scherp. Ook Morioka en De Sutter kregen in het openingskwartier een kansje, maar een doelman aan het werk zetten lukte niet.  


Op het kwartier viel de bal voor de voeten van Bruno, die het in één tijd probeerde. Er was een goede redding nodig van Dutoit om de nul op het bord te houden. Charleroi bleef de betere ploeg, maar verder dan een groot aantal hoekschoppen kwam het niet. Een afgeweken schot van Delfi viel nog voor de voeten van Osimhen, die over besloot. 

Aan de overzijde probeerde De Bock het nog op een vrije trap, maar Penneteau kende er weinig moeite mee. De laatste kans was nog voor de thuisploeg. Delfi draaide knap weg van zijn man en probeerde het dan met zijn rechterbuitenkant. Zijn schot ging maar een half metertje naast het doel van Dutoit. Scoren lukte geen van beide ploegen in de eerste helft. 0-0 was de ruststand.

De tweede helft begon met een knappe omhaal van Delfi. Zijn poging ging niet zo erg ver naast. Het was opnieuw Charleroi dat de bal opeiste, maar bij Oostende stond het goed achteraan. Bruno probeerde het zelf vanop vrije trap, maar zijn poging ging hoog over. 

Charleroi slaagde er niet meer in druk naar voor te ontwikkelen en Oostende kon steeds verder en verder van het eigen doel gaan voetballen. Een kwartier voor tijd kreeg het met Vandendriessche zelfs een unieke mogelijkheid op de openingsgoal, maar hij mikte pal op Penneteau.

Tien minuten voor affluiten liep Vanlerberghe Morioka aan in de zestien meter. Scheidsrechter Van Driessche twijfelde niet en legde de bal op de stip. Invaller Perbet deed wat van hem verwacht werd en opende de score. 1-0 leek het te gaan worden tot de bal diep in de toegevoegde tijd voor de voeten van Tomasevic viel. De linksepoot twijfelde niet en trapte Oostende op gelijke hoogte. 

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Diep in de toegevoegde tijd wordt een inworp van Oostende doorgekopt tot bij Tomasevic, die niet twijfelt en de gelijkmaker op het bord schiet. 
de MAN
van de match
Delfi was een gesel voor de verdediging van Oostende. Met enkele flukse acties toonde de flankaanvaller van Charleroi zich een prima voetballer. 
onze MENING
over de match
Charleroi ontwikkelde de meeste druk naar voor, maar grote kansen bleven uit. Net wanneer de wedstrijd op een 0-0 leek te eindigen, kreeg het een strafschop. Oostende zette nog 1 keer alles op alles en forceerde nog een gelijkspel.