Antwerp heeft op het veld van Lokeren een verrassende uitschuiver begaan. De troepen van Bölöni gingen met 2-1 de boot in tegen de rode lantaarn. Het is voor Lokeren pas de vierde zege van het seizoen.

Antwerp begon aardig aan de wedstrijd, maar veel doelgevaar produceerden de bezoekers niet. Gaandeweg de eerste helft kwam ook Lokeren beter in de match. De thuisploeg sprokkelde enkele kansjes bij elkaar, al zal Bolat niet wakker liggen van de kopbal van Filipovic of het schot van Terki.

Toch waren die kleine mogelijkheden wel de voorbode van een geweldig openingsdoelpunt van Lokeren. De rode lantaarn tikte het nummer twee uit het klassement helemaal aan flarden. Musona zorgde met een knap schot voor de kers op de taart: 1-0. Antwerp diende de thuisploeg wel meteen van antwoord, maar de volley van Mbokani vloog naast.

Na de pauze tapten de bezoekers uit een ander vaatje. Antwerp ontwikkelde meer druk, maar Verhulst keepte een uitstekende wedstrijd. De doelman bracht redding op pogingen van Lamkel Zé en Mbokani.

Lokeren kwam er steeds moeizamer uit, maar bij de eerste beste tegenprik scoorde de thuisploeg. Na sterk werk van Tirpan knikte Miric de 2-0 van dichtbij tegen de netten. Ook ditmaal liet het antwoord van Antwerp niet lang op zich wachten, maar opnieuw stond de dekselse Verhulst in de weg voor Mbokani.

De thuisploeg leek zonder grote moeilijkheden op de vierde overwinning van het seizoen af te stevenen, maar daar bracht Mpati toch nog verandering in. Na een licht duwtje van de invaller bij Mbokani gaf Boucaut een strafschop aan Antwerp. Refaelov zette de penalty ook om: 2-1. Verder kwamen de bezoekers echter niet. Lokeren pakt drie belangrijke punten in de strijd tegen de degradatie. Antwerp verspeelt zeer kostbare punten.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Het openingsdoelpunt van Lokeren. De thuisploeg groeide in de wedstrijd en dat resulteerde ook in een zeer knappe openingsgoal. Na uitstekend combinatiespel rondde Musona de aanval perfect af.
de MAN
van de match
Davino Verhulst. De doelman van Lokeren speelde een ijzersterke wedstrijd. Hij zorgde, vooral na de pauze, meermaals voor een prima redding. Daardoor hield hij zijn ploeg in de wedstrijd.
onze MENING
over de match
Antwerp speelde erg matig voor de rust, terwijl Lokeren aardig combineerde. Na de pauze tapten de bezoekers weliswaar uit een ander vaatje, maar toch bleek dat nog te weinig. De overwinning zal Lokeren ongetwijfeld nieuwe moed geven in de strijd tegen de degradatie.