Club Brugge won gisteren met 2-1 van RB Salzburg in de Europa League. De eerste helft was ondermaats. Brugge coach Ivan Leko was dus ook heel kwaad tijdens de rust.

Leko heeft zich tijdens de rust laten horen in de kleedkamer bij Club Brugge. De eerste helft tegen RB Salzburg was niet goed. "Tijdens de pauze was ik echt kwaad. In de eerste helft speelden we met te veel stress. We waren bang om fouten te maken. Dat was niet het normale Club. We toonden te veel respect. Ik wou een team met energie zien, we moesten risico's nemen", zegt Ivan Leko.

 "We wisten dat we tegen een team zouden spelen dat al lang ongeslagen is, en 18 op 18 pakte in de Europa League. Toch geloofde ik in een goed resultaat, maar enkele spelers maakten foutjes in de balcirculatie, en het vertrouwen verdween", besluit Leko.

Sterke tweede helft

Door de mindere prestatie in de eerste helft greep Leko meteen in bij de rust. Poulain en Diatta kwamen de ploeg in. Ze vielen allebei goed in. Door een sterke tweede helft versloeg Brugge een ploeg die al 31 wedstrijden ongeslagen is. Volgende week verdedigt Brugge hun voorsprong in Oostenrijk. "Ik denk dat we zeker kans maken om door te stoten", aldus Leko.

De overwinning tegen Salzburg is een mentale boost voor de mannen van Leko. Zondag ontvangt Club Brugge KRC Genk. De leider van de Belgische competitie kwam gisteren niet verder dan een 0-0 gelijkspel op het veld van Slavia Praag.