Op de 26ste speeldag in de Jupiler Pro League heeft Standard in eigen huis gewonnen tegen Lokeren. De Luikenaars haalden het met 3-1.

Lestienne kreeg de eerste kans van de match nadat hij door de buitenspelval glipte, maar de doelman greep in. Aan de overkant miste Hupperts een vrije kopkans na een voorzet van Terki van de rechterkant. Na een hoekschop kopte Vanheusden van dichtbij op de voeten van Verhulst en in de herneming vond ook Carcela de doelman op z'n weg. Het was slechts uitstel van executie, want twee minuten later glipte ook Marin door de buitenspelval, omzeilde Verhulst met een schijnbeweging en legde mooi binnen met z'n linker. Daarna viel het even stil, maar rond het halfuur was het opnieuw raak. Mpoku dook veel te makkelijk achter de verdediging en Lestienne knalde zijn aflegger in de rechterbovenhoek. Hupperts kreeg nog een uitstekende kans op de aansluitingstreffer, maar hij trapte slordig over. Na een slechte terugspeelbal van Terki moest Verhulst ingrijpen op een schot van Emond. Met een verdiende 2-0 voorsprong trok Standard richting de kleedkamer.

Na de pauze zagen we een verdienstelijk Lokeren. Laifis dwong Verhulst nog eerst tot een goede redding, maar aan de overkant moest ook Ochoa aan de bak op een pegel van Overmeire. Na een snelle counter redde Ochoa op een poging van Deschacht. Toch viel de goal aan de kant van de Luikenaars nadat Carcela zijn maatje Emond alleen voor doel zette. Een kwartier voor het einde werd Lokeren dan toch beloond nadat Deschacht een hoekschop mooi in doel verlengde met het hoofd. Musona trapte vanuit een schuine hoek op Ochoa en ook Cevallos testte de Mexicaanse doelman nog eens, maar verder kwamen de Waaslanders niet meer.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De 3-0 van Emond besliste de match definitief op een moment dat Lokeren aanspraak maakte op de aansluitingstreffer.
de MAN
van de match
Lestienne. Speelde een sterke match en kreeg een applauswissel.
onze MENING
over de match
Verhulst hield Lokeren in het eerste kwartier nog overeind, maar daarna trok Standard met een verdiende 2-0 voorsprong naar de kleedkamers en was de match eigenlijk al gespeeld. In de tweede periode acteerde Lokeren verdienstelijk: 3-1 eindstand.