Op speeldag 26 in de Jupiler Pro League heeft AA Gent met 2-0 verloren bij Waasland-Beveren. De Buffalo's blijven zo achter met 0 op 6.

Gent nam de wedstrijd meteen in handen, maar Forte trapte de eerste mogelijkheid voorlangs namens de thuisploeg. Meteen daarna veinsde Sorloth een voorzet en trapte hard naar de eerste paal waar Roef attent tegen de grond ging. Halverwege de eerste helft trapte Yaremchuk eerst hard op de vuisten van de doelman. Vervolgens zag hij de vrijstaande David volledig over het hoofd en schoot overhaast naast. Waasland-Beveren prikte tegen met een voorzet van Boljevic en Forte die maar nipt naast kopte. Tegen de gang van het spel in scoorde Cauffriez na een hoekschop de 1-0. Gent was van slag en verloor ook nog Dejaegere voor de rust na een gemene overtreding van doelpuntenmaker Cauffriez.

In tegenstelling tot wat je zou verwachten, begon Waasland-Beveren het beste na de pauze. Forte en Verstraete vonden Kaminksi op hun weg. Boljevic speelde sterk en schoot één keer over en één keer naast. Aan de overkant trapte Souquet vanuit een scherpe hoek voorlangs. Sorloth leek te gaan scoren, maar zijn ploegmakker Yaremchuk stond in de weg. Souquet vond Roef nog eens op z'n weg, maar na een fout van Bezus in de zestien meter kreeg de thuisploeg een strafschop. Forte trapte die in de rechterbenedenhoek raak en de partij was gespeeld. Cauffriez pakte z'n tweede gele kaart en dus rood. Op voorzet van Dompé kopte invaller Kvilitaia de aansluitingstreffer nog op het bord, maar die kwam te laat.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Het doelpunt van Cauffriez. Een kantelmoment, want daarna verdwenen de bezoekers uit de match.
de MAN
van de match
Verstraete. Huurling van Gent die uitkomt voor Waasland-Beveren en de beste man op het veld.
onze MENING
over de match
Gent was de beste ploeg tot het in de 37ste minuut op achterstand kwam. Daarna kon het nooit meer aanspraak maken op meer. De thuisploeg lijkt met deze overwinning zeker van het behoud.