Charleroi mag blijven dromen van deelname aan Play-Off 1. Op bezoek bij KV Kortrijk won de ploeg van Mazzu met 1-2. Het winnende doelpunt van Perbet viel diep in de blessuretijd.

De ontlading bij Mazzu was immens na de late treffer van Perbet. De coach wist met zijn vreugde geen blijf en rende als een volleerd sprinter richting de cornervlag. Eind goed, al goed, want de wedstrijd was dramatisch begonnen voor de bezoekers. Na amper drie minuten telde Charleroi al een bal tegen de deklat en een gemiste strafschop. Dat laatste lag vooral aan Bruno, die veel te slap afwerkte.

Bovendien herpakte KV Kortrijk zich snel en kon het even later ook aanspraak maken op het openingsdoelpunt. De kopbal van Ezekiel werd echter vlak voor de doellijn gekeerd. De kleine Nigeriaan kende even later opnieuw pech, want de paal stond in de weg van zijn kopbal.

Meteen na de pauze was het wel raak voor Ezekiel. De spits mocht zijn snelheid botvieren op een balletje in de rug van de verdediging. Hij hield zijn verdediger op afstand en schoof de bal onder Penneteau in doel: 1-0.

De thuisploeg leek alles onder controle te hebben, maar een tweede strafschop voor Charleroi gooide roet in het eten. Bruzzese haalde Morioka onderuit in de zestien. De Japanner zette de elfmeter zelf feilloos om.

Beide ploegen beseften dat één punt niets zou opleveren in de strijd om Play-Off 1. In een spannend slot kregen we nog kansen aan beide kanten. Penneteau redde tot tweemaal toe op schoten van De Sart en Koita. Aan de overkant redde Bruzzese de meubelen op een schot van Osimhen.

Pas enkele seconden voor affluiten vloog er dan toch nog een bal tegen de touwen. Invaller Perbet kreeg een zee van ruimte en knalde zonder nadenken binnen: 1-2. Voor Charleroi blijft Play-Off 1 nog steeds een reële optie. Bij KV Kortrijk wordt de droom stilaan een illusie.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Uiteraard was het late doelpunt van Perbet het moment van de match. De Fransman bezorgde Charleroi drie zeer belangrijke punten in de strijd om Play-Off 1. De ontlading in het kamp van Charleroi was dan ook immens.
de MAN
van de match
Hoe kan het ook anders: Perbet. De invaller heeft waarschijnlijk niet veel ballen echt goed geraakt in zijn invalbeurt, maar zijn laatste balcontact was wel de belangrijkste baltoets van de avond.
onze MENING
over de match
Charleroi pleegt toch een (kleine) hold-up in Kortrijk. De thuisploeg was de betere ploeg en toonde het meeste initiatief. In het slot vloog de spreekwoordelijke deksel wel keihard tegen de neus.