STVV is er niet in geslaagd om te gaan winnen in het Regenboogstadion. Essevee was zelfs erg lang de betere ploeg en kwam verdiend op voorsprong in de slotfase dankzij Peeters. Pas na de 1-0 schoten de Kanaries wakker en Boli redde nog een puntje voor de Limburgers.

STVV kon in West-Vlaanderen een nieuwe stap zetten richting Play-Off II. De Kanaries begonnen de match bovendien met een pak vertrouwen na een mooie 9 op 9. De thuisploeg deed wel niet veel onder met 7 op 9 en wist dat het bij winst 100% zeker was van het behoud.

Dat leidde niet tot een erg open start van de partij. Pas na 10 minuten moest er een doelman in actie komen, maar dan meteen wel drie keer. Steppe redde een vrije trap van Peeters, moest een schot van Sylla uit zijn doel houden en was ook attent toen De Pauw op weg leek om Bogonda de openingstreffer aan te bieden. STVV kraakte maar Steppe hield stand. Halverwege de eerste helft had hij ook nog een knappe voetreflex in huis bij een volley van Harbaoui.

STVV kon daar lang niets tegenover zetten tot in minuut 27 Boli opeens alleen voor Bossut verscheen. De Franse spits mikte de kans op de 0-1 een metertje naast. Aan het spelbeeld veranderde wel niet veel. De Pauw mikte een volley recht op Steppe, Harbaoui zag de doelman een kopbal uit zijn doel duwen en ook op een harde schuiver van Bogonda stond de goalie pal. Aan de overkant was er appel voor een strafschop na licht contact bij Kamada. Bij de rust was het 0-0.

In het begin van de tweede helft waren het wel de Kanaries die zich het gevaarlijkste toonden. Asamoah testte de vuisten van Bossut met een knal en Texeira raakte de bal helemaal verkeerd bij een vrije kop-kans. Essevee bleef een tijd ongevaarlijk tot het duo Bogonda-Peeters in minuut 65 de linkerflank oprolden en Harbaoui zijn 100ste goal in de JPL leek te scoren. Bossut ontpopte zich echter nog maar eens tot boeman voor de Tunesiër.

Een kwartier van het einde was Steppe er dan toch ook aan voor de moeite. De Pauw vond Peeters en die liet de doelman geen kans met een knap vluchtschot. Het belangrijkste leek zo gedaan voor de thuisploeg maar amper 7 minuten later stond het toch weer 1-1. Essevee speelde een counter zelf zwak uit en de Kanaries profiteerden via Boli.

Zo blijven beide ploegen een vierde match op rij ongeslagen. Maar veel verder komt geen van beide met dit punt. Essevee is nog steeds niet helemaal zeker van het behoud en de Kanaries kunnen Anderlecht zondag mogelijk zien naderen tot op 2 punten.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De vlam van Peeters. De middenvelder scoorde erg fraai tegen zijn ex-club. Niet voldoende voor de zege maar wel een erg knappe goal.
de MAN
van de match
We gaan voor Kenny Steppe. De doelman hield de Kanaries lang in de match met enkele knappe reddingen die uiteindelijk een punt opleverden.
onze MENING
over de match
Marc Brys hield zich voor de match op de vlakte bij alle vragen over Play-Off I en zo speelde zijn ploeg ook in de eerste helft. Het liet het initiatief aan de thuisploeg en leek wel tevreden met een punt. Pas na de 1-0 gingen de Kanaries meer vooruit voetballen en dat leverde toch nog een puntje op.