Voormalige Genk-spelers Clinton Mata en Schrijvers wezen Club de goede weg. Samatta stribbelde nog even tegen, maar Vormer nam uiteindelijk alle twijfels weg.

De nummer 1 tegen de nummer 2, Club Brugge tegen Racing Genk. Al kon de kloof tussen beide teams voor de match riant genoemd worden. Elf punten moest blauw-zwart goedmaken op de Limburgers. Beginnen bij het begin dachten de West-Vlamingen. Winnen in eigen stadion. Die intentie werd onmiddellijk omgezet in daden. Club startte het best aan de match via een zeer bedrijvige Diatta. Ook Wesley en Schrijvers wisten dat er maar één optie was en dat was winnen. 


Na 20 minuten zorgde dat na enkele halve kansjes al snel voor de 1-0. Op de koop toe waren het twee ex-Genkies die de ploeg van Clement uit verband speelden. Wesley ontfutselde het leer van Heynen, passte naar Schrijvers en die vond Mata voor doel. De rechtsachter scoorde in minuut 21 zijn allereerste doelpunt voor Club Brugge. De adrenaline-uitbarsting en het hoge reiken naar de bal bij de goal zorgden jammer genoeg voor een blessure bij Mata. De voorbije weken bekritiseerde Amrabat was zijn vervanger.

Maar die deed het net als de rest van de ploeg goed. Racing Genk bleef vrij onmachtig. Club stoomde door. Na een snelle inworp van Vanaken won Wesley het duel van spierbonk Joseph Aidoo. De Club-spits bediende Schrijvers en die deed de netten acht minuten voor rust voor een tweede keer trillen. Zo leek de wedstrijd na veertig minuten al over en uit. 

In de tweede periode besefte Philippe Clement dat het tijd was voor een paar drastische ingrepen. De onzichtbare Paintsil en Ingvartsen werden vervangen door Zinho Gano en oh jawel, Alejandro Pozuelo. Laat het nu toeval zijn of niet, het leek wel of KRC Genk in de eerste vijf minuten na rust direct begon te draaien. Al ging dat stormpje weer vrij snel liggen. Club Brugge nam het commando over en dwong Vukovic via Diatta en Vormer tot twee nodige reddingen. 

Daarna besloot het team van Ivan Leko dat het tijd was om het tempo uit de wedstrijd te halen. Tot Krépin Diatta zijn turbo nog eens aanzette in minuut 70. Het nummer 11 sneed scherp naar binnen, maar er was niemand voor doel om binnen te glijden. Dat zouden de West-Vlamingen zich vroeg of laat nog wel eens kunnen bekopen, die match niet doodmaken. Onze woorden waren nog niet koud, of Samatta had zijn twintigste goal van het seizoen al tegen de touwen hangen. 

Kon het dan toch nog? Dat vroeg iedereen in Brugge zich af. De stille hoop van de Genk-aanhang werd al heel snel de kop ingedrukt door Ruud Vormer. Nog geen minuut na de aansluitingstreffer duwde Vormer via Diatta er nog een goaltje bij. Deze keer was het wel definitief boeken toe voor Philippe Clement en Racing Genk. Club nadert met deze drie punten tot op acht eenheden van de nog altijd afgetekende leider Racing Genk. Zo komt er nog wat meer spanning in het titeldebat. 

het MOMENT 
van de match
De 1-0 van Clinton Mata. De ex-Genk-speler scoorde zijn eerste voor blauw-zwart, maar was zo enthousiast bij het scoren en de viering dat hij zich blesseerde.
de MAN 
van de match
 Siebe Schrijvers. Met een goal en een assist de match tegen je ex-ploeg afsluiten, dat is ronduit knap. Al maakte Diatta zeker ook kans op deze trofee. De Senegalees is een goeie tweede. 
onze MENING 
over de match
Een oververdiende driepunter voor Club Brugge. Ook invaller Pozuelo kon zijn troepen deze keer niet hetzelfde bijbrengen als tegen Slavia Praag.