Moeskroen blijft de beste ploeg van 2019. Ook in de vijfde match na Nieuwjaar pakte het de volle buit, dit keer tegen Moeskroen. In de eerste vijf minuten van de tweede helft scoorden Awoniyi en Amallah. In het slot dikte invaller Pierrot de score nog aan tot 3-0. Die doelpunten bleken genoeg voor een vijfde winst op rij voor Moeskroen.

Beide ploegen lastten een lange studieronde in de beginfase in. De eerste dreiging kwam van Cercle dat scoorde via een vrije trap, maar de goal werd terecht afgekeurd voor buitenspel. Voor de eerste kans van Moeskroen was het wachten tot minuut zeventien: op hoekschop knikte Boya naast. 

Halfweg de eerste helft kwam Moeskroen bijna op voorsprong. Awoniyi bediende Leye die de keeper omspeelde, maar te ver moest uitwijken. Zijn poging belandde in het zijnet. Daarna probeerde Amallah het met een schot van ver, maar de bal miste het kader. Ook een afzwaaier van Benson kon Nardi niet verontrusten. Dat was meteen ook het laatste wapenfeit van een kansarme eerste helft. 

Wat niet lukte in de eerste helft, lukte meteen in de tweede helft. Awoniyi kapte zijn tegenstander goed uit en schoot de bal mooi overhoeks binnen. Zo kwam Moeskroen op een 1-0 voorsprong. Het antwoord van Cercle liet niet lang op zich wachten. Bruno pakte uit met een verschroeiend schot, Butez ranselde de bal uit zijn doel. 

Meteen daarna kwam Moeskroen op een dubbele voorsprong. Op aangeven van Awoniyi legde Amallah de bal naast Nardi in doel. Moeskroen kon zijn voorsprong nog verder uitdiepen, maar Awoniyi kon vanuit een scherpe hoek niet scoren. Ook een schot van Friede belandde niet tussen de palen. 

Cercle kon daar niets tegenoverstellen en Moeskroen voetbalde de partij rustig uit. Het kon in het slot zelfs de score nog aandikken tot 3-0 via invaller Pierrot. Zo haalt Moeskroen een perfect rapport na Nieuwjaar: 15 op 15. Cercle Brugge blijft hangen op de dertiende plaats.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Awoniyi scoorde meteen na de rust de 1-0. Dat doelpunt was het breekpunt bij Cercle Brugge.
de MAN
van de match
Awoniyi. Hij scoorde en gaf ook 1 assist. Terechte applauswissel op het eind.
onze MENING
over de match
Moeskroen blijft de beste ploeg van 2019. In de tweede helft voetbalde het fris en versmachtte het Cercle helemaal.