AA Gent is dinsdagavond met vertegenwoordigers van zijn supportersfederatie tot een akkoord gekomen omtrent de verdeling van de 20.000 Gentse tickets voor de finale van de Croky Cup tegen KV Mechelen op 1 mei in het Koning Boudewijnstadion in Brussel.

Er was veel kritiek gekomen op het feit dat AA Gent de tickets voor de bekerfinale had gekoppeld aan het aanschaffen van een abonnement voor de Jupiler Pro League Play-Offs. Daar komt de club nu op terug. De Buffalo's geven enkel nog voorrang aan alle abonnees van de reguliere competitie.

Daardoor kunnen de 17.200 abonnees van de reguliere competitie gegarandeerd een ticket voor de finale van de Croky Cup kopen. Ook over de resterende 2.800 tickets werd een akkoord gevonden. De "vaste stakeholders" (spelers en trainers, de Foundation, de jeugd, de AA Gent Ladies en commerciële partners) krijgen voorrang op de verkoop van de tickets. Van de resterende tickets - AA Gent verwacht er een duizendtal - is 70 procent voorbehouden voor de supportersclubs en 30 procent voor de vrije verkoop.

"Het is een aartsmoeilijke, zoniet quasi onmogelijke oefening om iedereen tevreden te stellen. AA Gent is op alle vlakken gegroeid. In die situatie - met hetzelfde aantal tickets (als toen KAA Gent de bekerfinale haalde in 2010, nvdr) maar een dubbel zo grote vraag - worden keuzes gemaakt die onvermijdelijk steeds de ene of de andere groep supporters, partners of medewerkers zullen ontgoochelen. Daarbij zijn fouten gemaakt", slaat AA Gent mea culpa.

"Wij hopen echter met deze definitieve regeling de heisa definitief te kunnen begraven zodat we eensgezind naar de zeer belangrijke laatste vier wedstrijden van het seizoen en de bekerfinale kunnen toeleven."