Donderdag speelt KRC Genk thuis tegen Slavia Praag de terugmatch. In Praag speelden de twee ploegen 0-0 gelijk. "Ik heb weinig geleerd uit de heenmatch", zegt Philippe Clement.

Morgen speelt KRC Genk de terugmatch in de Europa League tegen Slavia Praag. Ondanks veel kansen langs beide kanten werd er niet gescoord. "Ik kende Slavia Praag al als een heel stugge ploeg, die in de poulefase maar drie tegentreffers kreeg. Ze hebben niet voor niets Bordeaux en FC Kopenhagen uitgeschakeld. We hebben in Praag enkele kansen gehad, vooral in de tweede helft. Maar het is een moeilijk te kraken blok. Ze doen met heel de ploeg nauwgezet hun defensief werk en kunnen bovendien snel omschakelen. Het is een sterk geheel, met weinig individuele uitblinkers. Enkel Miroslav Stoch steekt er misschien een beetje bovenuit. De kansen blijven voor mij 50-50", zegt Clement.

Vorig weekend verloor Genk nog de topper tegen Club Brugge met 3-1. "Die match zit niet meer in mijn hoofd. We gaan hier donderdag op een goed veld spelen, niet in een zandbak zoals in Brugge. We gaan ons eigen spel spelen, combineren. Slavia Praag zet over het hele veld druk, dus we zullen zuiver moeten zijn in onze passing en daarenboven snel kunnen spelen. In de tweede helft in Brugge vond ik ons ook al beter. We zijn opgestaan, maar spijtig genoeg scoort Club na onze 2-1 meteen de 3-1. Daarmee was de match meteen gedaan", besluit de hoofdtrainer van Genk.