Dankzij een cadeautje kwam Genk op voorsprong tegen Slavia Praag. Maar die virtuele kwalificatie sloeg nadien om in een loodzware eliminatie. Praag haalde het met 1-4.

Racing Genk begon aan zijn terugwedstrijd in de zestiende finales van de Europa League tegen Slavia Praag met Alejandro Pozuelo in de basis. Voorin was er het debuut van Junya Ito. Hij kreeg de voorkeur op Dieumerci Ndongala. De thuisploeg kreeg al snel een doelpunt voorsprong cadeau. Kolar onderschepte een diepe bal met de borst, maar de doelman miste dan zijn pas volledig. Trossard nam het geschenk aan en duwde de bal in het lege doel.

Lang kon Genk niet genieten van de voorsprong. Een strakke voorzet vanop links kan door Vukovic maar amper van richting veranderd worden. Coufal kreeg de bal pal op het hoofd en knikte dankbaar binnen: 1-1.

Na de pauze bleef Genk op de sukkel. Vukovic kreeg eerst een harde trap te verwerken en kwam even later bij een Tsjechische voorzet ook onzacht in aanraking met Dewaest. Traore raapte de rebound op en duwde binnen. Vukovic kon niet verder, Jackers loste hem af in doel. Hij kon niet voorkomen dat Skoda er even later op korte tijd met twee goals 1-4 van maakte.