Na twee opeenvolgende nederlagen heeft AA Gent nog eens kunnen winnen. De Gentenaren versloegen Standard in eigen huis met 2-1. Door de zege behoudt Gent zicht op Play-Off 1.

In een leuk wedstrijdbegin ging de match vlot op en neer. Beide ploegen bekampten elkaar met open vizier. David slingerde zich vlot voorbij zijn bewaker, maar stuitte vervolgens op Ochoa. De Mexicaan bracht een minuut later opnieuw redding op een poging van Sørloth. Aan de overkant zorgde Carcela voor het enige Luikse doelgevaar.

In het slot van de eerste helft zette AA Gent het overwicht om in doelpunten. Na een knappe inspanning van David trapte Sørloth via de binnenkant van de paal raak. Vier minuten later verdubbelde Bronn de voorsprong. De verdediger knikte in de tweede zone binnen: 2-0. Ochoa moest vlak voor het rustsignaal nog alles uit de kast halen om de 3-0 van het bord te houden.

Ook in de tweede helft kon een bleek Standard amper voor doelgevaar zorgen. Emond scoorde weliswaar in de rebound, maar de vlag voor buitenspel ging terecht in de lucht. AA Gent loerde dan weer op de tegenaanval. Odjidja zette Ochoa met een stevige pegel aan het werk.

Een slotoffensief van Standard leek er niet meteen aan te komen, maar toch werd het nog spannend. In de toegevoegde tijd tikte Emond immers de aansluitingstreffer tegen de touwen. Veel verder kwamen de bezoekers uiteindelijk niet. Dankzij de zege blijft AA Gent Play-Off 1 in het vizier houden.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Het tweede doelpunt van AA Gent. De thuisploeg besliste op vijf minuten de wedstrijd. Vlak voor de pauze sloeg Gent twee maal toe. Die tik kwam Standard niet meer te boven.
de MAN
van de match
David. De jonge Canadees leverde de assist voor het eerste doelpunt. Hij was ook vaak betrokken bij de gevaarlijke aanvallen van AA Gent.
onze MENING
over de match
De overwinning voor AA Gent is volledig verdiend. De thuisploeg was gedurende de hele match de betere ploeg. Standard gaf opnieuw niet thuis in een wedstrijd op verplaatsing.