Hamdi Harbaoui heeft de kaap van de honderd doelpunten in de Jupiler Pro League gerond. Zulte Waregem ging met 2-3 winnen bij Eupen dankzij twee doelpunten van de Tunesische prijsschutter.

Jubilaris Davy de Fauw (200ste wedstrijd voor Zulte Waregem) keerde terug uit schorsing, maar door heel wat blessures kwamen ook Hachim Faik, Johan Lædre Bjørdal en Florian Tardieu aan de start bij Zulte Waregem. Bij Eupen startte Nils Schouterden voor het eerst in de basis. De winger bedankte met een heerlijke goal na nog geen tien minuten. Vanop links trapte hij diagonaal de 1-0 voorbij Sammy Bossut. De doelman moest even later reageren op een rake kopbal van Luis Garcia, maar verder was Essevee het meeste aan zet aan de Kehrweg. Toch vielen de kansen vooral aan de kant van Eupen, Bossut moest meermaals aan het werk.

Hamdi Harbaoui stond andermaal op en scoorde zijn honderdste doelpunt in de Jupiler Pro League. De Tunesische doelpuntenmachine tikte een simpele assist van Idrissa Sylla in doel. Meteen daarna moest Bossut zich alweer reppen op een poging van Mamadou Fall. Na de rust was Harbaoui opnieuw hoofdrolspeler, maar tegen zijn natuur in gebeurde dat door het missen van een stevige kans. Sylla veegde even later wel de herinnering aan de misser weg met de 1-2 voor Essevee.

Theo Bongonda gleed met nog een kwartier te gaan voorbij Silias Gnaka, die hem neerhaalde in de zestien. De winger wilde heel graag de penalty omzetten, maar uiteindelijk was het Harbaoui die trapte en zijn tweede van de avond mocht vieren. Wedstrijd gespeeld dus. In het absolute slot kreeg Mehdi Bürki nog zijn tweede geel nadat hij een strafschopfout begon op Mamadou Fall. Luis Garcia zette de elfmeter nog om, maar ver kwam Eupen daar niet meer mee.