Club Brugge is er opnieuw niet in geslaagd te gaan winnen op het veld van Anderlecht. In een onderhoudende partij kwamen beide ploegen een keer op voorsprong maar uiteindelijk eindigde het op 2-2. Bij de thuisploeg scoorde Bolasie beide goals.

Meer dan 20 jaar was het geleden dat Club Brugge had kunnen winnen in het Constant Vanden Stockstadion. Maar daar moest dit keer verandering in komen. Dat gaf Timmy Simons aan voor de match en dat vertrouwen kreeg al na vijf minuten een boost.

Milic leverde de bal immers kinderlijk in en via Schrijvers prikte Wesley de 0-1 al op het bord. Een tik voor Anderlecht dat het eerste half uur sterretjes zag. In een match zonder veel lijn won Club Brugge de meeste duels en versierde het nog enkele (halve) kansen. Dennis werd een keer afgestopt door Zulj en testte vanuit een scherpe hoek de vuisten van Didillon.

Anderlecht zag een half uur zwaar af maar sloeg terug bij zijn eerste kans. Bolasie kapte Denswil uit en krulde de bal dan mooi in de verste hoek. De goal wakkerde het vuur bij de thuisploeg aan. Santini droomde van een wereldgoal maar raakte de bal net niet met de hak. Met het hoofd kopte hij wel naar de bovenhoek, maar Horvath had een knappe save in huis.

Zo gingen we de rust in met 1-1. Licht gevleid voor de thuisploeg dat een half uur de mindere was maar na de 1-1 van Bolasie zich toch in de match knokte.

Na de rust ging het aanvankelijk goed op en neer. Er waren enkele gevaarlijk corners van de thuisploeg en Brugge dreigde via Dennis en Rits. Grote kansen waren daar wel niet bij.

Die kwamen er net na het uur. Eerst mocht Schrijvers twee keer aanleggen in één actie. Bij de tweede poging moest Didillon zich rekken. Aan de overkant loodste Kums Verschaeren door de buitenspelval maar de jonge middenvelder raakte niet voorbij Horvath. Club Brugge eiste nadien de bal op maar Anderlecht prikte gevaarlijk tegen. Horvath moest een knal van Amuzu onschadelijk maken en  Mechele kon de rebound van Santini afblokken.

In de laatste tien minuten barstte de match helemaal los met invallers in de hoofdrol. Amuzu dolde met Mechele en bood Bolasie de 2-1 aan. Lang kon de thuisploeg wel niet genieten van de voorsprong want binnen de minuut schilderde Diatta de bal voor doel en een andere invaller Vlietinck scoorde in één tijd de 2-2. Cobbaut - ook pas ingevallen - liet zich in de luren leggen.

Nadien gingen beide ploegen nog op zoek naar een derde goal. Horvath moest pogingen van Bolasie en Verschaeren redden. Ook op een vrije trap van Kums moest de Amerikaan zich tonen. Aan de overkant was een schot van Wesley te zwak en mikte Vormer voorlangs.

Zo eindigde het op een billijk gelijkspel. Anderlecht blijft daarmee zeker in de top 6, Club Brugge moet afwachten wat Genk doet om te kijken hoe groot de kloof na deze speeldag zal zijn.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Eén minuut droomde Anderlecht van een zege maar toen schotelde Diatta met een heerlijk voorzet Vlietinck de 2-2 voor.
de MAN
van de match
Bolasie scoorde twee keer maar we gaan voor Yari Verschaeren. De jongeling was voortdurend in beweging, heeft een uitstekende techniek en bezorgde Vormer een moeilijke namiddag. Hij liet alleen de kers op de taart - alleen voor Horvath - liggen.
onze MENING
over de match
Een billijk gelijkspel. Anderlecht had het een half uur lastig zonder veel weg te geven. Nadien was de match in evenwicht maar had de thuisploeg de betere kansen.