Genk heeft de kloof op Club niet kunnen uitdiepen tot 10 punten. In de topper tegen Antwerp bleven de Limburgers steken op 0-0. Genk blijft wel autoritair leider met 8 punten voorsprong op Club. Antwerp deelt de derde plaats met Standard.

Antwerp startte het felst aan de partij, maar het was Genk dat een eerste doelkans kreeg. Het schot van Trossard belandde recht in de handen van Bolat. Aan de overkant maakte Owusu zich vrij. Ook zijn poging kon de doelman niet verontrusten.

Op het kwartier kreeg Genk een eerste grote mogelijkheid. Na een goede actie bracht Ndongola de bal voor doel. De inlopende Heynen kon de bal niet lag houden en schoot in één tijd over. Het antwoord van Antwerp liet niet lang op zich wachten. Een voorzet van Juklerod bereikte aan de tweede paal Yatabaré. Zijn schot was te centraal en belandde pal op het lichaam van Vukovic. Niet veel later haalde Juklerod de achterlijn en bediende hij Owusu. Die laatste zag zijn schot afgeblokt worden in hoekschop.

Net voor de rust was het weer de beurt aan Genk om gevaarlijk te zijn. Na een kort genomen hoekschop bracht De Norre de bal voor doel. Dewaest kon koppen, maar recht op het lichaam van de springende Bolat. Op een volgende hoekschop bokste Bolat de bal in de voeten van Ndongola. Die kraakte zijn schot te veel om gevaarlijk te zijn. Dat was meteen de laatste mogelijkheid van de eerste helft. Beide ploegen gingen rusten bij een 0-0 tussenstand.

In de tweede helft ging vooral Genk op zoek naar een voorsprong, maar het moest lang wachten op een eerste kans in de tweede helft. Een flauw lobballetje van Pozuelo belandde recht in de armen van Bolat. Daarna miste het schot van De Norre het kader.

In minuut 70 kreeg Antwerp de kans op de 0-1. Op een hoekschop kopte Owusu op Vukovic. Ook Haroun kon in de herneming niet scoren. Een kwartier voor het einde kreeg de ingevallen Ito een uitstekende mogelijkheid. Van Damme was net op tijd terug om de Japanner het leer uit de voeten te tackelen.

Genk probeerde nog een slotoffensief op poten te zetten. De ingevallen Paintsil kwam naar binnen en schoot naar doel. Zijn poging belandde in het zijnet. Beide ploegen kwamen daarna niet meer tot scoren. Zo eindigt een matige topper zoals ze begon: 0-0.


MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Een kwartier voor het einde kreeg de ingevallen Ito een uitgelezen kans op de 1-0. Van Damme was net op tijd terug om een doelpunt te voorkomen.
de MAN
van de match
Juklerod. De speler van Antwerp was offensief gevaarlijk en leverde enkele gevaarlijke voorzetten af. Ook Heynen speelde weer een sterke wedstrijd.
onze MENING
over de match
Het was een matige topper die niet alle verwachtingen inloste. Genk ging het meest op zoek naar een doelpunt, maar ook Antwerp was soms gevaarlijk. Al bij al een billijke uitslag.