Sint-Truiden heeft een belangrijke zege gepakt tegen Charleroi met het oog op Play-Off 1. Het won met 3-1. Boli zorgde voor alle Limburgse goals. Osimhen scoorde tussendoor voor Charleroi.

Sint-Truiden ontving Charleroi voor een belangrijk duel met het oog op Play-Off 1. Beide ploegen konden maar beter winnen om hun kansen gaaf te houden. Charleroi zorgde voor het eerste gevaar. Morioka ging neer in de zestien meter, maar scheidsrechter Boucaut zag er geen strafschop in. Aan de overzijde was het meteen raak. Boli kwam naar binnen vanop links, zette twee man in de wind en poeierde de bal hard in de winkelhaak. 


De thuisploeg zwaaide de plak en duwde Charleroi achteruit. Acolatse haalde de achterlijn, Botaka kon zijn voorzet net niet in doel verwerken. Op doelgevaar van de bezoekers was het ruim 20 minuten wachten. Morioka ging zijn kans, maar Steppe pakte knap. Op het half uur leverde Acolatse een prima voorzet af. Boli bleef ijzig kalm aan de tweede paal en verdubbelde de voorsprong. Charleroi was even van slag en moest bekomen. 

De bezoekers kwamen in de laatste tien minuten van de eerste helft beter in de wedstrijd. Steppe bracht knap redding op een strak schot van Busi. Een minuutje later kon Osimhen wel scoren. Hij verlengde een voorzet van Gholizadeh in doel. Ook de laatste kans voor de rust was voor Charleroi, maar Bruno raakte niet voorbij Steppe. 2-1 was de stand bij de rust na een aangename eerste helft. 

De tweede periode begon veelbelovend. Acolatse ging meteen voorbij zijn man en probeerde het zelf. Er was een attente Penneteau nodig om een derde tegendoelpunt te vermijden. Nauwelijks vijf minuten later moest Penneteau zich nogmaals volledig strekken om Acolatse van een doelpunt te houden.

Charleroi reageerde via Diandy, maar zijn schot strandde in het zijnet. Twintig minuten voor tijd kreeg Botaka veel tijd om voor te zetten. Hij vond Boli aan de tweede paal die vrijstaand zijn derde van de avond binnenkopte. Vijf minuten later stond het bijna 4-1, maar Penneteau hield Asamoah van een doelpunt. Charleroi kreeg tien minuten voor affluiten een grote kans op de 3-2, maar Osimhen zette de bal in het zijnet. 

De bezoekers probeerden in de slotminuten nog om een slotoffensief op poten te zetten, maar veel verder dan een ongevaarlijke kopbal van Angela kwam Charleroi niet meer. Sint-Truiden had nog enkele mogelijkheden om te counteren, maar de laatste pas ontbrak telkens de juiste precisie. 3-1 was de eindstand. Een eindstand waarmee Charleroi Play-Off 1 wel lijkt te mogen vergeten. Sint-Truiden doet dan weer een goede zaak. 

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Op een moment dat Charleroi beter in de wedstrijd komt, vindt Botaka Boli aan de tweede paal. Hij kopt de 3-1 in doel. 
de MAN
van de match
Met drie doelpunten zorgde Boli voor een geruststellende voorsprong. De drie doelpunten kunnen erg belangrijk zijn met het oog op Play-Off 1. 
onze MENING
over de match
Sint-Truiden pakte de wedstrijd van bij het begin vol in handen en kwam terecht op voorsprong. Charleroi kon na de aansluitingstreffer even weerwerk bieden, maar Sint-Truiden duwde nadien opnieuw door.