Standard heeft Moeskroen het eerste puntenverlies van 2019 toegediend. Het treffen tussen de Rouches en Les Hurlus eindigde op 1-1.

Moeskroen verloor nog geen punten in 2019 en tekende ook op Sclessin al snel voor de eerste grote kans. De wedstrijd was nauwelijks drie minuten onderweg toen Amallah vanuit een scherpe hoek Ochoa tot een fraaie redding dwong. Standard reageerde meteen via Emond, die de buitenspelval ontglipte en oog in oog met Dutez niet koelbloedig genoeg bleef om af te werken.

Naarmate de eerste helft vorderde, kreeg Standard steeds meer controle over de partij, maar tot uitgespeelde kansen leidde dat niet. Met de rust in zicht voerde de thuisploeg de druk op en kwam via Marin en Vanheusden dicht bij de openingstreffer, maar Moeskroen zocht de kleedkamer op met een 0-0-tussenstand.

Vroeg in de tweede helft viel dan toch het openingsdoelpunt. Na een ingestudeerde hoekschop in de 54e minuut kon Marin profiteren en de bal hard voorbij Butez in doel rammen. Moeskroen bleef niet bij de pakken zitten en en kon al snel twee keer prikken via Friede. Het leverde geen doelpunt op, maar de Luikse vreugde was wel van korte duur. Op het uur verstuurde Amallah een scherpe bal richting Awoniyi, die Vanheusden in zijn rug wist te verrassen en de gelijkmaker koelbloedig tegen de netten prikte.

De bezoekers roken bloed en gingen op zoek naar meer. Awoniyi en Amallah kwamen nog dicht bij de winnende treffer, maar troffen niet raak. In de absolute slotfase gingen de poppen aan het dansen. Standard kwam nog twee keer dicht bij de verlossende treffer via Carcela, die zijn pogingen niet beloond zag. Moeskroen liet de netten wel nog twee keer trillen, maar zag twee keer het doelpunt afgekeurd worden.

Moeskroen blijft zo ongeslagen in 2019 en moet pas voor het eerst een puntendeling toestaan. Standard blijft op de derde plek achter met één punt uit de laatste twee wedstrijden.