KV Kortrijk heeft de drie punten thuis kunnen houden. Het versloeg Cercle in eigen huis met 2-1. Cercle kwam op voorsprong via Delacourt en leek lange tijd gemakkelijk stand te houden. Tot spits Avenatti zijn duivels ontbond en Kortrijk de zege bezorgde met twee kopbaldoelpunten in de laatste tien minuten.

Cercle begon geconcentreerd aan de partij en kwam reeds in de eerste minuut bijna op voorsprong. Een scherpe voorzet van Tormin was echter net iets te ver voor Bruno om er zijn voet tegen te zetten. Niet veel later nam Hazard een voorzet van Tormin rechtstreeks op de slof. Zijn volley belandde in het zijnet.

In de tiende minuut was het wel raak voor Cercle. Een perfect afgemeten voorzet van Etienne belandde op het hoofd van Delacourt, die de bal kon binnen koppen. Bruzesse was kansloos. Zo kwam Cercle op een verdiende 0-1 voorsprong.

Op het kwartier kwam Kortrijk met een reactie. Na een goede voorzet van D?Haene kon Ezekiel op doel koppen. Nardi duwde de bal in hoekschop. Ook Avenatti slaagde er niet in om te scoren. Zijn kopbal belandde recht in de handen van Nardi.

Kortrijk bleef niet bij de pakken zitten en zette Cercle onder druk. Tien minuten voor de rust trapte De Sart een vrije trap rechtstreeks op doel. Nardi kon zijn poging niet klemmen waardoor de bal in hoekschop verdween. Na een nieuwe vrije trap die in de muur belandde, knalde De Sart in de herneming recht op Nardi.

Net voor de rust ontsnapte Kortrijk nog aan de 0-2. Na een goede tegenaanval van Cercle kwam Tormin oog in oog met Bruzesse. De speler van Cercle plaatste de bal voorlangs. Ook Bruzesse behoedde Kortrijk voor een grotere achterstand door een schot van Cardona te pareren. Voor de rest vielen er geen doelpunten meer in de eerste helft, waardoor beide ploegen de kleedkamers opzochten bij een 0-1 tussenstand.

Cercle kwam het best uit de kleedkamers en dreigde via Cardona en Tormin, maar het kon voorlopig geen tweede doelpunt maken. Kortrijk probeerde Cercle onder druk te zetten, maar ook de Kerels kwamen niet tot echte kansen.

De partij verwaterde een beetje, tot Avenatti Kortrijk tien minuten voor tijd langszij bracht. Na een goede voorzet van Chevalier kon de spits van Kortrijk de bal mooi in doel koppen.

Één minuut voor het einde van de reguliere speeltijd scoorde Avenatti voor een tweede keer met het hoofd. Zo helpt Avenatti Kortrijk aan een 2-1 thuiszege. Cercle blijft met lege handen achter.


MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Tien minuten voor tijd scoort Avenatti zijn eerste van de avond en brengt daarmee Kortrijk langszij. Nadien was de veer bij Cercle gebroken en kon Kortrijk nog het laken naar zich toe trekken.
de MAN
van de match
Avenatti helpt Kortrijk aan de zege met twee mooie kopbaldoelpunten.
onze MENING
over de match
Cercle leek lange tijd af te stevenen op een 0-1 overwinning, maar matchwinnaar Avenatti zette daar een stokje voor en kopte zijn ploeg naar de overwinning.