Gent heeft gedaan wat het moest doen. Het won met 1-3 bij Zulte Waregem en springt zo voorlopig over Anderlecht de top 6 in. Odjidja en David scoorde voor Gent. Bongonda maakte tussendoor het tegendoelpunt. Diep in de toegevoegde tijd zorgde Sorloth nog voor 1-3.

AA Gent moest winnen bij Zulte Waregem om de kansen op Play-Off 1 gaaf te houden. De bezoekers begonnen ook prima. Odjidja sneed na nauwelijks 60 seconden de zestien meter in en trapte Gent meteen hard op voorsprong. Nauwelijks twee minuten later stond het bijna 0-2, maar Bossut hield David van een doelpunt. Na de daaropvolgende hoekschop kon Zulte Waregem counteren. Harbaoui zette Bongonda alleen voor doel en die zorgde na nauwelijks vijf minuten al voor 1-1. 


Het bleef goed op en af gaan en beide ploegen wilden naar voren. Seck kopte een hoekschop naast en een minuutje later werd een doelpunt van Harbaoui afgevlagd voor buitenspel. Aan de overzijde nam Dompé een voorzet op de slof, maar zijn schot ging over en naast. Op het half uur moest Bossut uitpakken met een goede redding, al werd Yaremchuk nadien afgevlagd. Aan de overzijde vond Bongonda Harbaoui voor doel. De Tunesische aanvaller van Zulte Waregem werkte de lage voorzet over doel. 

Het viel geen minuut stil voor de pauze. Vlak voor de rust kreeg Zulte Waregem een hoekschop. Gent heroverde de bal en Dompé kon vanaan de middenlijn alleen op doel af. Dompé omspeelde Bossut met zeer veel snelheid, maar speelde de bal daarbij veel te ver van de voet waardoor hij niet meer op doel kon besluiten. Seck mocht nog eens naar doel koppen aan de overzijde, maar mikte de voorzet van Peeters hoog over. Na een aangename eerste periode stond het 1-1.  

Gent leek ook de tweede periode met een vroege voorsprong te kunnen starten. Sorloth ving een afvallende bal op, kapte Baudry uit en schoot het leer via Pletinckx in doel. Visser luisterde naar de VAR die buitenspel constateerde. Bongonda zorgde voor het eerste doelgevaar van de thuisploeg na de rust. Na een lange ren schoot hij hard op Kaminski. Gent reageerde meteen. Dompé miste zijn volley. De bal viel voor de voeten van David, die erg rustig de 1-2 binnen trapte. 

Na de 1-2 zakte het tempo langzaam weg. Gent ging wat lager voetballen en Zulte Waregem was niet meteen bij machte om zelf het hoge tempo te blijven bepalen. Peeters probeerde het vanop vrije trap. Kaminski kon de bal in twee keer pakken. Ook Gent kreeg een vrije trap op een niet onaardige plaats. Dompé eiste de bal op, maar besloot toch dik een meter naast de kooi van Bossut. 

Met nog tien minuten op de klok verstuurde Bjordal een prima voorzet. Seck kon vrij inkoppen, maar besloot centimeters naast. Even later verstuurde Seck zelf een goede voorzet. Bongonda dook goed op voor doel, maar miste zijn kopbal volledig. Aan de overzijde besliste Sorloth de wedstrijd diep in de toegevoegde tijd. Dejaegere zette de bal voor doel, waar Sorloth gepast afwerkte. 

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Tien minuten voor tijd mag Seck vrij inkoppen. De middenvelder van Zulte Waregem kopt net naast het doel van Kaminski, waardoor Gent drie punten mag bij schrijven. 
de MAN
van de match
Odjidja begon erg goed aan de wedstrijd met een doelpunt. Nadien controleerde hij mee de wedstrijd en zorgde hij zelf voor veel aanvallende impulsen. 
onze MENING
over de match
Zeer aangename partij waarin Gent de bovenhand had wanneer het dat wilde. Zulte Waregem voetbalde op enthousiasme goed mee, maar toonde zich te weinig efficiënt voor doel.